Fudbal, Sport

Goran Janković novi šef stručnog štaba Radničkog

Sremska Mitrovica. Fudbalski klub „Radnički” iz Sremske Mitrovice juče je i zvanično prekinuo saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Darkom Tešovićem. Promocija novog šefa struke održana je danas na stadionu „Radničkog”.

Tim povodom za medije obratili su se sportski direktor Dragan Despotović, novi šef stručnog štaba Goran Janković i novi fudbaler Radničkog Stefan Stefanović.

„Zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu na nekom zajedničkom sastanku dogovrili smo se, dosadašnji šef struke Tešović Darko i uprava kluba da sporazumno napravimo raskid ugovora i da svako krene nekim svojim drugim putem, nadamo se i jedni i drugi, boljim. Zbog nedostatka vremena već sinoć smo dogovrili saradnju sa novim šefom struke, to je gospodin Goran Janković. Janković je poznato fudbalsko ime. U trenerskim vodama je najpoznatija stvar da je kao selektor Fudbalskog saveza Beograda osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu kao i to da je vodio dosta klubova u Srpskoj ligi grupa Beograd. Zbog povreda koje su nam se desile, a i zbog pojačavanja igračkog kadra, opredelili smo se i doogovrili na moju veliku radost sa igračem Stefanović Stefanom, dosadašnjim kapitenom IMT-a iz Crnog Beograda. Nadamo se da će Stefan zajedno sa novim trenerom podići nivo igre i dovesti nas na mesto koje nam ustvari pripada”, izjavio je sportski direktor Dragan Despotović.

Goran Janković novi šef stručnog štaba Radničkog rekao je: „Posle igračke karijere opredelio sam se za ovaj trenerski posao. Krenuo sam u fudbalskom krugu Radnički iz Pazove. Posle toga vodio sam par klubova iz Srpske lige Beograd. Bio sam selektor amaterske reprezentacije Beograda gde smo napravili jedan istorijski uspeh samim plasmanom na Evropsko prvenstvo amaterskih selekcija. Tamo smo došli do samog finala, uzeli srebrnu medalju i napravili istorijski uspeh. Sigurno da mi je drago što sam šef stručnog štaba u ovakom renomiranom klubu. Želeo bi da se zahvalim upravi na pozivu. Mislim da fudbalski klub Radnički zaslužuje i mnogo više. Sami rezultati nisu onako možda kako su se negde očekivali. Ja očekujem generalno da se podignemo, da neki bodovni saldo bude mnogo veći i učinićemo sve da tako i bude. Igrački kadar poznajem od ranije. Neke igrače sam i trenirao, sarađivali smo ranije tako da neke momke ću upoznati u radu. Nemamo mnogo vremena, utakmica prvenstvena je već u subotu tako da ništa nam ne preostaje drugo nego da krenemo sa ozbiljnim radom i da probamo da podignemo ekipu još na neki veći nivo,”

Hteo bi da se zahvalim upravi kluba koja mi je pružila šansu da pomognem ekipi. Na obostrano zadovoljstvo napravili smo dogovor i nadam se da će moj angažman dati neki doprinos ove godine. Znam dobro i situaciju u klubu, znam i dosta igrača ovde protiv kojih sam proteklih godina dosta puta i igrao i na ovom stadionu i na drugim stadionima u Prvoj ligi Srbije tako da dobro poznajem sve ovde i drago mi je što sam ovde danas sa vama”, izjavio je novi fudbaler Radničkog Stefan Stefanović.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042