Fudbal, Sport

Obnovljen fudbalski stadion u Grgurevcima

Grgurevci. Teren Fudbalskog kluba „Sparta“ u Grgurevcima je spreman da fudbal vrati na velika na vrata u ovom mestu, jednom od bisera Fruškogorja, da u budućem periodu organizuju turnire, školu fudbala, ali i da pruži sve uslove za trening mladih, među kojima su buduće fudbalske nade, pa i vrhunski fudbaleri.

Na revijalnoj utakmici Grgurevčani su ugostili Martičane.

Kako je rekao Dušan Krstić, predsednik Saveta MZ „Grgurevci“, zahvaljujući trudu lokalne samouprave, kao i angažovanju meštana, fudbal će u Grgurevcima opstati i postojati. Nekada OFK „Grgurevci“, a danas OFK „Sparta“ je novo ime fudbalskog kluba koje je nastalo na inicijativu mladih ljudi, u ime svih onih ljudi koji su stradali tokom Drugog svetskog rata, u slavu i ime svih njih, za 300 imena koja su ispisana na spomen obeležju „Orašje“.

Mlada nada, rođeni Grgurevčanin Stefan Simić, izrazio je zadovoljstvo što igra fudbal za svoj klub, u svom rodnom mestu, pošto je osnovnu i srednju školu završio u Kotoru, gde je takođe igrao fudbal, ali, kako je rekao, najlepše je igrati na svom terenu, ali ovoga puta i u narednom periodu kao domaćini, ne samo kao gosti, zahvaljujući obnovljenom stadionu koji zadovoljava sve uslove za fudbalske turnire.

U nekom sporijem vremenu, kada nisu postojale društvene mreže, ni internet, pa ni televizija, bili su oni, koji su živeli za sport, a dan danas daju primer mladima svojim elanom i energijom. Ne igraju više fudbal, ali savršeno poznaju svaki potez, pamte utakmice u kojima su učestvovali, uz brojnu publiku, a jedan od njih je i osamdesetpetogodišnji Boško Jovišić koji je izrazio zadovoljstvo što se fudbal u Grgurevcima vratio na velika vrata.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630