Odbojka, Sport

Mitrovački odbojkaški tandem sjajan na Igrama mladih u Splitu

Split. Sportske igre mladih čija se završnica tradicionalno održava u Splitu već 27. godine deci i mladima pružaju priliku da se takmiče u 10 sportskih disciplina, a ovog puta ispunili su im i san da igraju fudbal sa svojim idolima.

Tako su mladi sportisti učesnici svih 10 disciplina na splitskim Prokurativama odigrali utakmice Međunarodne završnice Coca-Cola Cupa, a medalje su im podelili Aleksandar Čeferin, Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić i Mario Stanić. Među učesnicima bili su i mladi mitrovački odbojkaši Lukijan Đorđić i Stefan Mijić.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Evropi, pružaju deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se takmiče u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u fudbalu, Tommy turnir u malom fudbalu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta). Svesni svog uticaja i odgovornosti osim propagande sportskog načina života, Igre decu i mlade svojim edukacijma podstiče da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. 

Od osnivanja 1996. godine u Splitu za sve učesnike takmičenja na svim nivoima su potpuno besplatna, a do danas Igre su obogatile živote više od 2,5 miliona dece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Mitrovčani  Lukijan Đorđić i Stefan Mijić su u svojoj kategoriji takmičenja u odbojci na pesku zauzeli odlično treće mesto a na uspehu im je čestitao i Ministar sporta u vladi Republike Srbije Zoran Gajić, nekadašnji proslavljeni odbojkaš koji je prisustvovao završnici takmičenja.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719