Odbojka, Sport

Srem u sjajnoj igri savladao velikog rivala Srbijanku 014

Sremska Mitrovica. GŽOK Srem – ŽOK Srbijanka 014 3:0 (25:20, 25:14, 25:9) 75: 43. Sportska hala Mitrovačke gimnazije, gledalaca 100, sudije Pejić i Očenaš, zapisničar Milovac, linijske sudije Marinković i Mlađan, delegat Davidović.

Iako su u prethodnom kolu i formalno potvrdile titulu šampiona Prve lige Srbije odbojkašice GŽOK Srema su u utakmicu sa ekipom Srbijanke 014 ušle veoma motivisane. Želele su revanš za poraz u prošloj sezoni kada su ih odbojkašice Srbijanke 014 u Valjevu pobedom 3:2 u poslednjem kolu skinule sa prvog mesta što je omogućilo ekipi Beograda plasman u Super ligu.

Ovaj put takve napetosti nije bilo, a Sremice su u meč ušle kao apsolutne favoritkinje.

Gošće iz Valjeva su povele u prvom setu 4:0 i to je bilo sve što su pokazale. Srem je preokrenuo na 11:5 i sigurnom igrom priveo prvi set kraju. Trener Kapriš se odlučio za postavu Narančić, Grabić, Egić, Spremo, Andrić, Jovanović i libero Mićunović. Bila je to šansa za tehničarku Natašu Narančić i primača Dunju Grabić da pokažu svoje mogućnosti. Obe igračice su tu priliku i iskoristile a Dunja Grabić je proglašena i za najbolju igračicu domaće ekipe. Raznovrsna igra sa napadima preko svih pozicija, dobar servis i solidan prijem donela je Sremu pobedu i u drugom setu 25:14. Treći set je bio samo formalnost jer se igra gošći raspala.

Posle meča članovi uprave Srema su igračicama domaće i gostujuće ekipe podelili cveće povodom 8. marta.

U naredna dva kola Srem gostuje solidnim ekipama Takova iz Gornjeg Milanovca i ŽOK Vranja. Verujemo da će Sremice i u ova dva meča ući motivisane bez obzira na obezbeđeno prvo mesto. U poslednjem kolu za tri nedelje Srem će u Hali PSC Pinki proslaviti titulu u meču sa Spartakom iz Ljiga verujemo uz podršku brojnih mitrovačkih ljubitelja odbojke.

Srem: Narančić, Grabić, Egić, Spremo, Andrić, Jovanović, Iričanin,  Roganović, Vasić, Trajković, Novaković (l), Mićunović (l) trener Kapriš, statističar Petrenj.

Srbijanka 014: Lazić, Blagojević, Stevanović, Milovanović, Maksimović, Jerinić, Doksas, Janković, Mitrović, Nenadović, Petrović, Bojičić (l), Savić (l), trener Medenica.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142