Odbojka, Sport

Velika partija Sremovih odbojkaša

Nedelja, 16. februar 2020., SREM EATON – PROLETER (ZR) 3:0 (25:22,25:23,25:20) 75:65, sala Gimnazija, početak u 18 sati, gledalaca 30, sudije Petrović I. i Lazić Mi., delegat Kovačić Z. Prvenstvena utakmica 11. kola, Druge lige “SEVER”.

Odbojkaši Srem EATON-a obradovali su u nedelju svoju publiku u sali mitrovačke gimnazije, savladavši u prvenstvenoj utakmici ekipu Proletera iz Zrenjanina. Pobeda domaćih odbojkaša izvojevana je u uslovima kada je epidemija gripa praktično desetkovala njihov sastav, što dodatno daje na težini ovom rezultatu. Gosti su došli u Mitrovicu veoma motivisani u pokušaju da prirede iznenađenje i dođu do njima značajnih bodova u borbi za opstanak. Na njihovu žalost, te bodove će morati da potraže u nekom drugom meču, jer je ekipa trenera Savića juče prikazala odličnu igru, demnstrirajući tokom čitavoh meča sav svoj potencijal i kvalitet, znalački vođena s klupe od svog iskusnog trenera. Ovom pobedom mitrovčani su se iskupili za prošlonedeljni kiks u Baču.

„Znali smo da će biti bespoštedna borba za bodove, zbog situacije u kojoj se nalazi ekipa Proletera, mada lično smatram da uprkos svemu oni imaju dovoljno iskustva i kvaliteta, da neće dovesti u pitanje svoj opstanak u ligi” – prve su reči trenera Savića. “Mi gradimo sastav za sledeću sezonu i strpljivo ulažemo u sopstveni kadar. Više od polovine startne postave u ovom trenutku nam praktično čini kadetski sastav, a samim tim ovo je veoma zapažen rezultat, koji pokazuje koliko se radilo prethodnih sezona u klubu. Da potsetim, nakon prošle sezone u klubu smo praktično ostali skoro bez cele startne postave, dizač Novoselac, blokeri Grujičić i Ćorić M., korektor Belanović, primači Graovac i Babić, te libero Bugarinović. Nema ni primača Radovanova, blokera Karajlovića, a ni drugog dizača Buhe, koji je registrovan za nas ove sezone ali od obaveza na poslu ne stiže da trenira i igra. Takođe, od ovosezonskog sastava, trenutno u ekipi nedostaju tri seniorska startera, primač i doskorašnji kapiten Živković, bloker Panić i libero Babić koji takođe ima previše obaveza na poslu u ovom trenutku, dok je bloker Savić iz zdravstvenih razloga ove sezone na pauzi. Pogledajte, nabrojao sam vam 14 igrača koji su do samo pre par meseci činili okosnicu tima! Mlađe igrače u kategorijama juniora, kadeta i pionira, koji su takođe iz nekog svog razloga odustali nisam ni pomenuo, a tu takođe postoji 7-8 imena. Navodim vam ovo uz pitanje, pa kako je moguće da uz ovoliki odliv igrača u tako kratkom periodu Srem Eaton opet uspeva poput Feniksa da se rodi iz sopstvenog pepela i traje, opstaje i beleži ponovo zapažene rezultate?! Velika energija se ulaže u rad sa mladima od strane nas trenera u klubu. Ti momci rapidno stasavaju i preuzimaju teret takmičenja, kako u svojim, tako i u seniorskoj konkurenciji. Srem Eaton je tu u gornjem domu tabele, sposoban da se nosi sa svakom ekipom u ligi i da im predstavlja veliki problem u međusobnom nadigravanju. Radimo i nadamo se, da će taj naš rad biti bolje prepoznat adekvatno vrednovan, jer svi ti momci koji su bili i koji su sada u klubu su mladi ljudi koji zaslužuju pažnju za ono što čine na afirmaciji našeg grada i njegovoj prepoznatljivosti.”

Da su ove reči trenera Savića zaista tačne uverila nas je jučerašnja utakmica u sali mitrovačke gimnazije. U samoj završnici drugog, na rezultatu 23:21 za goste, nakon tajmaut–a koji je zatražio strateg Srema, mitrovčani odigravaju silovito, precizno i disciplinovano i preokreću na 25:23 za Srem, nedozvoljavajući gostima ni set. U trećem setu već u samom početku iskusni trener Savić menja dizača, menjajući tako kompletnu koncepciju igre u potrazi za rešenjem da slomi žestok otpor zrenjaninaca. Ulazak dizača Ivana Stokića i njegovo preuzimanje dirigentske palice od kapitena Jovana Kovačića, donosi Sremu rezultat u trećem setu od 25:20 za zasluženih, maksimalnih 3:0 u setovima.

„Veoma je važna naša međusobna saradnja i razumevanje na putu ulaganja napora sa obe strane u želji da unapredimo kvalitet naše igre, neprestano ga podižići na sve viši nivo. Za to morate imati oko sebe ljude sa otvorenom svešću o značaju kvaliteta međusobne komunikacije u kojoj svi neprekodno učimo jedni od drugih. Ako me pitate da li to znači da i ja kao trener ičim od mojih igrača odgovor je DA, još kako! Svaka generacija je specigična na svoj način i potrebno je prvo identifikovati te specifičnosti, potom ih razumeti i prihvatiti. Videli ste večeras dosta dobrih poteza tokom utakmice, koji su nadam se zadovoljili našu vernu publiku. Videli ste nove Sremove zvezde u najavi, njihove prve blistave trenutke. Veoma sam srećan zbog toga jer to je jedan veliki obostrani napor i uvažavanje, da postignemo nešto što će ostati upamćeno, kao što su to i rezultati prethodnih generacija. Čestitam mojim igračima i želim im da nastave da se trude na ovaj način, da rade na sebi i ispisuju svojim zalaganjem i umećem nove stranice uspeha mitrovačke odbojke. Sledeće nedelje gostujemo lideru na tabeli, ekipi Bečeja, od koje smo jesenas poraženi kući rezultatom 3:1. Oni su pojačani u odnosu na jesnji sastav mi podmlađeni. Naš predstojeći rival je dosada uspevao da ostane neporažen u ovosezonskom izdanju Druge lige “SEVER”. Ne opterećujemo se evim ovim činjenicama i idemo put Bečeja sa željom da sportski odmerimo snage, pa neka pobedi bolji!” – poruka je trenera Stanislava Savića.

Srem Eaton: Đekić Saša lib., Kovačić Jovan (4), Đorđić Uroš (7), Milutinović Bojan (19), Lazarević Nikola (11), Stokić Ivan (2), Ljubišić Ognjen (9), Jurišić Luka (5).

Treneri: Savić Stanislav i Pajić Nenad
Statističar: Savić Vuk

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721