Odbojka, Sport

Učimo od najboljih, podržavamo najbolje

Sremska Mitrovica – Ono sto svakom mladom sportisti nedostaje pored aktivnog učenja sa svojim trenerima osnovnih elemenata odbojke i praktične primene stečenog znanja je edukacija gledanjem kako to o čemu uče izvode najbolji u tom poslu.

Iz tog razloga Milan Jurušić, sportski direktor OK „Srem” iz Sremske Mitrovice u dogovoru sa ostalim odbojkaskim radnicima iz muškog i ženskog gradskog kluba isplanirao sportski izlet u Novi Sad na revanš Kupa Srbije između OK „Vojvodina” i OK „Niš”. Utakmica je zakazana za sredu, 5. februar u 18 sati.

Zašto baš ova utakmica?

„U razgovoru sa velikim prijateljem i nekadašnjim saigračem, a sada sportskim direktorom „Vojvodine” Slobodanom Boškanom shvatio sam koliko je za njih značajan ovaj susret, jer su prvu utakmicu na gostovanju u Nišu izgubili rezultatom 3:2, pa im je sada neophodna pobeda za prolaz u finale Kupa Srbije. To je jedna strana ove priče koja obećava jedan meč sa puno tenzije i pritiska, a samim tim i veliku borbenost oba tima, a iz svega toga naši mladi igrači mogu da nauče puno, jer će na terenu gledati najbolje obojkaše u Srbiji”, objašnjava Jurišić.

Odbojka je sport koji se veoma brzo modifikuje i u kojem, prema rečima Jurišića, svaki igrač svojim individualnim iskustvom i načinom na koji izvodi određene tehničke elemente u određenim trenucima meča može biti i učitelj svom treneru, jer teorija je prilično šablonska stvar, a praktični deo, još ako je implementiran u kvalitetan sparing dveju ekipa sa kvalitetnim igračima, je jedinstven metod usavršavanja gledanjem i igrača i trenera.

„Sujeta igrača i trenera mora biti u drugom planu. Atmosfera u kojoj se igraju ovakve utakmice, pogotovo kada OK „Vojvodina” organizuje su još jedan od razloga zašto baš ova utakmica. Cilj  nam je da naša deca osete čari pune dvorane i vatrenog navijanja, pa i da na taj način još više zavole odbojku i pronađu svoje idole. „Vojvodina” je moj bivši klub iz kojeg sam se otisnuo u inostranstvo, pa iz toga razloga sam i dalje emotivno vezan za njega i radim na planu da postanemo klubovi sa direktnom saradnjom kroz koncept razmene igrača, sto naših dečaka koji su perspektivni i radi daljeg afirmisanja koji je u skladu sa nacionalnim interesom bi odlazili u Vojvodinu, a isto tako bi mi mogli računati na nekog njihovog igrača koji bi se kod nas kalio i pomogao u ostvarivanju naših ciljeva. Želimo da im budemo podrška u ostvarivanju šampionskog cilja, a isto tako znam da će nam gigant iz Novog Sada dosta toga konstruktivnog uzvratiti, jer smo generalno u celoj Srbiji svi u sličnom problemu, a to je deficit muške dece u odbojci”, završava sportski direktor.

On se zahvaljuje na podršci Gradskoj upravi za obrazovanje, kulturu i sport i načelniku Iliji Nediću koji je obezbedio prevoz do Novog Sada i nazad za oko 50 mladih odbojkašica i odbojkaša.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998