Odbojka, Sport

Srem u Super ligi Srbije

Beograd. Pobedom nad Radničkim Srem četiri kola pre kraja obezbedio prvo mesto i plasman u Odbojkašku Super ligu Srbije

Sportska hala SD Radnički na Crvenom krstu; ŽOK Radnički : GŽOK Srem 0:3 (20:25, 24:26, 24:26) 68 :77, gledalaca 120, sudije Rolj i Grujić, linijske sudije Tasić i Čubrilo, zapisničar Cvetković, delegat Moro Sonja.

Odlučujući meč u Beogradu protiv drugoplasirane ekipe Radničkog i jedinog formalnog konkurenta za prvo mesto odbojkašice Srema su otpočele veoma sigurno. Trener Kapriš se opredelio da prijem servisa poveri mladom primačkom paru sedamnaestogodišnjoj Dunji Grabić i osamnaestogodišnjoj Jeleni Vasić. Bio je to veoma hrabar potez ali se i isplatio. Srem je zaigrao odlično i poveo na početku meča 14:1 zahvaljujući servisima Spremo i Jovanović koje su razbile prijem potivnica. Radnički je pokušao da se vrati u igru gađajući mlade primače a pre svih Dunju Grabić. Trener Kapriš se nije pokolebao davši ovoj talentovanoj igračici priliku da se izbori sa velikim pritiskom koji je protivnik vršio na nju. Za to vreme pouzdana korektorka Jovanović i par srednjaka Spremo i Andrić su veoma uspešno realizovale napade te je Srem uspešno priveo prvi set kraju.

U drugom setu Radnički je pokušao da se vrati u igru i poveo je na samom početku ali su Sremice do sredine seta uspele da preuzmu kontrolu nad rezultatom. Trener Radničkog je pokušao da razdrma ekipu preko iskusne čuvene reprezentativke Srbije Ivane Đerisilo koja je nekoliko puta sjajno napala sa pozicije korektora ali su Sremice uspele da se odbrane i dobiju set.

Treći set je proticao u dominaciji gošći iz Mitrovice ali su nedostatak sreće i pomalo čudne odluke drugog sudije dovele do neizvesne završnice kada je Radnički sa tri uzastopna poena stigao do 24:24. Tada je iskusna Jovanović odličnim potezima rešila utakmicu i prvenstvo.

Srem je tako postao prvak Lige četiri kola pre kraja a treneru Kaprišu i devojkama sve čestitke za sjajnu sezonu i četrnaestu uzastopnu pobedu.

GŽOK Srem: Trajković, Grabić, Spremo, Vasić, iričanin, Roganović, Narančić, Egić, Jovanović, Andrić, Mičunović (l), Novaković (l), trener Kapriš, pomoćni trener Petrenj

GOK Radnički: Pejčić, Perić, Đoković, Kokolj, Vujović, Pustahija, Vuković, Drašković, Mitrović, Đoković, Đerisilo, Cekić (l), Đurić(l), trener Milenković, pom. trener Milosavljević

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988