Odbojka, Sport

Sremci opravdali ulogu favorita

Sremska Mitrovica – 8. kolo Druge lige “SEVER” za odbojkaše, subota, 14.12.2019., hala PSC “Pinki”, Sremska Mitrovica, sudije: Marinković М. i Šaš A., delegat Kovačić Z.

Srem EATON – Sombor 3:0(25:12,25:19,25:20) 75:51

U poslednjem ovogodišnjem meču u hali PSC “Pinki” odbojkaši Srema su opravdali ulogu favorita, pobedivši goste iz Sombora maksimalnim rezultatom. Ni u jednom trenutku tokom ove utakmice krajnji ishod meča nije dolazio u pitanje. Trener Stanislav Savić je zbog daljeg odsustva standardnih igrača iz postave bio prinuđen da i ovaj put kombinuje sastav. Primetno je bilo sa tribina, da osim startnih šest, niko od igrača sa klupe nije dobio šansu da eventualno uđe u igru i odmeri se sa skromnom ekipom Sombora. Po završetku utakmice trener Srema je ovako video tok meča i krajnji rezultat.

– “Bila je to rutinska pobeda moga tima, nad poslednje plasiranim na tabeli, ekipom Sombora. I pored toga što smo i dalje igrali bez dva povređena, standardna igrača iz postave (a tako će to biti do kraja jesenjeg dela prvenstva), ekipa Sombora, na sreću, nije predstavljala veći problem za moje igrače.

Da li je u ovakvoj utakmici još neko iz sastava Srema mogao da dobije deo prostora na parketu tokom meča?

 “U ovom trenutku šansu su dobili svi oni koji je svojim radom i zalaganjem na treningu istinski priželjkuju! Postoje određenja očekivanja mene kao trenera u vezi ponašanja i zalaganja mojih igrača, kako na treningu tako i na utakmicama, koja su njima poznata. Meni je veoma žao ako neki od njih iz nekih svojih razloga ili ograničenja koja su sebi postavili ne vide sebe u sportu koji treniraju, ako svojim odnosom troše sebi vreme i talenat, ali sam isto tako spreman u svakom trenutku da stanem i podržim svakog od njih koji odluči da promeni svoje ponašanje, pristup i da sam sebi, šansu i prostor. Uostalom, upravo je mladi Ognjen Ljubišić na poziciji primača, pravi primer i potvrda ovog mog stava. On se timu priključio malo kasnije u odnosu na svoju generaciju i do ove sezone pomalo je lutao, bio i u drugom planu, ali je onda, odjednom počeo da se menja na bolje, da ulaže više truda i evo, polako se sve bolje uklapa u celinu, uprkos tome što su mu ovo prve utakmice u seniorskom sastavu u startnih šest.

Naravno, ima i neprijatnih iznenađenja u ekipi. Pojedinci su sebi dozvolili da pređu preko svakog praga pristojnosti i tolerancije i počnu da se ponašaju baš ružno i neprimereno sportu i njihovom uzrastu, što zahteva i adekvatan odgovor sa moje strane. Želim da kažem ovom prilikom da moraju biti svesni činjenice, da se poverenje gradi godinama, a ruši u trenutku, jednim neprimerenim gestom. Ja ću ih uvek savetovati da sebi ne dopuste da ih pamte po ružnim, već po pravim potezima. Znate, u životu postoje ljudi koji umeju da uče iz iskustva drugih slušajući pažljivo svoje učitelje (to su oni najdarovitiji), postoje oni koji uče na sopstvenom iskustvu i postoje oni koji nikada ne nauče ali po pravilu, za to su sami krivi …

Sledeći vikend igra se poslednje, 9. kolo, jesenjeg dela prvenstva. Srem EATON gostuje ponovo u Novom Sadu, ovaj put ekipi Vojvodine NS Seme 2. Šta očekujete u ovom meču?

– “Očekuje nas veoma težak meč protiv mladog i kvalitetnog sastava Vojvodine NS Seme 2, koji sam gledao više puta tokom ove sezone. Mogu da kažem da se vidi veoma velik napredak u njihovoj igri, što je direktna posledica njihovog zalaganja na treninzima i utakmicama. U redovima moje ekipe ima par igrača njihovog uzrasta koji takođe ispoljavaju taj nivo kvaliteta, ali i onih koji su upravo zbog svog ponašanja dozvolili sebi da zaostanu u odnosu na generaciju. U ovakvom odnosu snaga, prednost je nesumnjivo na strani Vojvodine. To naravno ne znači da ja prihvatam poraz kao izvesnu opciju. Mora biti borba. Mora biti želja da se izdignemo iznad trenutnih slabosti, da zbijemo redove i pokažemo želju da uprkos svemu pobedimo. Bez obzira na sve što nas muči, verujem da moj tim može uspešno da se suprotstavi mladim novosađanima. Moja želja je da u Novom Sadu prikažemo igru koja će se pamtiti u odbojkaškim krugovima. Dakle uprkos svemu u Novi Sad idemo sa verom i sa nadom!

GOK “Srem Eaton”: Đekić lib.1, Babić lib.2, Petković R. (6), Foro, Kovačić kap. (3), Đorđić, Milutinović (10), Lazarević (8), Roljić, Stokić (4), Ljubišić (13), Jurišić.

Trener: Stanislav Savić, statističar Vuk Savić.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988