Odbojka, Sport

Osmom uzastopnom pobedom Odbojkašice Srema odmiču konkurenciji u borbi za prvo mesto

Sremska Mitrovica. 13. decembar, GŽOK SREM – ŽOK VRANJE 3:0 (25:15, 25:20, 25:20) 75:55 Hala Mitrovačke gimnazije, gledalaca 100, sudije Rolj i Očenaš, linijske sudije Marinković i Mlađan, zapisničar Milovac, delegat Berković.

U meču osmog kola Prve lige Srbije, odbojkašice Sreme su ostvarile svoju osmu pobedu. Oba tima su pružila odličnu igru. Gošće iz Vranja su došle u Mitrovicu sa ambicijom da pobede i vrlo čvrsto su igrale tokom čitavog meča. Domaći tim je bez obzira na odličnu igru gošći bio bolji i zasluženo je izvojevao pobedu do koje nije došao tako lako kao što pokazuje rezultat. Trener Kapriš je u ovaj meč ušao sa najiskusnijim primačkim parom Iričanin i Egić ne želeći previše da eksperimentiše. Meč je odlično počeo za Sremice koje su napravile razliku od sedam poena i održavale je do kraja prvog seta lako ga dobivši 25:15.

Drugi set je pokazao sve kvalitete gošći koje su odličnim servisom Isidore Stanojević i sjajnom igrom tehničarke Emilije Mihajlović uspevale i pored dobre igre domaćih igračica da održavaju priključak. Domaće su dobrom igrom uz sjajne poene korektorke Jovanović u prelomnim momentima održale razliku koju su stvorile početkom seta. Svoju šansu dobila je i mlada Vasić koja ju je i ovaj put odlično iskoristila.

Bio je to tek nagoveštaj zapleta u trećem setu. Srem je poveo sa manjom razlikom ali su gošće u drugoj polovini seta preokrenula i povele 20:17. Trener Kapriš je sa dva tajm auta uspeo da primiri ekipu i Srem je povratio igru napravivši osam uzastopnih poena za odlučujućih 25:20 i 3:0 u setovima.

Po tradiciji proglašene su najbolje igračice kod gošći tehničarka Mihajlović a kod domaćih takođe tehničarka Roganović.

Utakmica dva odlična tima konkurenata za vrh tabele u kojoj je domaća ekipa bila za nijansu bolja ohrabruje pred sledeću utakmicu koju će Sremice odigrati u Ljigu protiv domaćeg Spartaka koji na svom terenu uvek može da bude neugodan protivnik.

GŽOK Srem: Jeremić, Trajković, Grabić, Ubavić, Spremo, Vasić, Iričanin, Roganović, Narančić, Egić, Jovanović, Andrić, Mićunović (l), Novaković (l), trener Kapriš, statističar Petrenj

ŽOK Vranje: Stojanović, Mihajlović, Manot, Stamenković, Petrović, Janjić, Stanojević Prokopović (l), trener Đurović

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998