Fudbal, Sport

Mitrovački Radnički počeo pripreme

Sremska Mitrovica – U ponedeljak 20. januara u 10 sati na stadionu u Hesni, mitrovački Radnički počeo je pripreme za prolećni deo prvenstva Srpske lige grupa Vojvodina. Okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave  i mnogobrojni navijači crveno-belih.

Iako su travnati tereni u Hesni bili prekriveni snegom i ledom,  bilo je prohladno i tmurno vreme za susnežicom,  među članova Radničkog kluba, koji su se okupili,  vladalo je dobro i veselo raspoloženje. Pripreme za novu sezonu i novu decenju bitisanja kluba, počele su na dan kada je velika srpska slava Sveti Jovan, koju slave mnogi članovi Radničkog. 

Šef stručnog štaba je Nenad Kovačević-Pikisi, pomoćnici su mu Ivić Zoran, Kulja Siniša (trener golmana), Savičević Dejan i Pevac Miroslav.

Prvo pojačanje  Radničkog je Mićanović Mladen, zadnji vezni igrač, došao iz FK Budućnost – Krušik Valjevo.

Iz omaldinske škole Radničkog prvom timu su priključeni: Lakatoš, Vujović, Janković, Nešković, Maslarić, Milošević i Belić.

Redove Radničkog napusti li su: Lacković, Kočijaševoić, Zeljković, Šućak, Nikolić, Ćirić, Buzdum I Jovičić.

Prva prijateljska utakmca igraće se 1. februara sa FK Mitros iz Sremske Mitrovice.

Pred mitrovačkim Radničkim, u skorijoj budućnosti su veliki i grandiozni izazovi i planovi.

Takmičenje u prolećnom prvenstvu Srpske lige Vojvodina, gde je Radnički zauzeo 8. mesto sa 21 osvojenim bodom, počinje 7. marta.

U četvrfinalu Kupa Srema, Radnički u nedelju 23. februara gostuje Hajduku iz Divoša, koji je trenutno sa Podrinjem jedan od najboljih i najorganizovanijih  klubova mitrovačke opštine.

U susret velikom jubileju i stogodišnjici uspešnog rada kluba, centralna proslava će se održati 15. aprila 2022. godine kada je dan osnivanja  i 100 godina postojanja kluba. U tom periodu gradi će se nov grandiozan stadion koji će u svom kompleksu imati 10 savremenih i opremljenih svlačinica, restoran, bioskopsku salu, muzej Radničkog sa trofejnom salom i još mnogo drugih pratećih objekata. Nov stadion če se graditi na mestu postojećeg a rušenje starog stadiona počeće nakon završetka prolećnog prvenstva, a prvi radovi kreću 7. Juna.

Delegacija FK Radnički čeka poziv uprave Bajerna iz Minhena, gde će sa upravom slavnog nemačkog kluba (predesdnikom Henesom, izvršnim direktorom Rumenigeom i sportskim direktor Salihamidžićem) potvrditi načelni dogovor  i utvrditi tačan terim gostovanja.

Slavni nemački klub Bajern, 26 puta prvak Nemačke i 3 puta osvajač Kupa Šampiona Evrope otvorće nov stadion u Hesni i uveličati veliki jubilej 100 godina postojanja FK Radnički.

Svi navijači crveno-belih iz Hesne, nadaju se da će početak priprema biti uspešan, a da će svetitelj Sveti Jovan  biti uz klub i čuvati ga i da će pomoći da se ostvare sve želje i planovi, da  Radnički fudbalski klub krene putevima prosperiteta, napetka i slave. 

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142