Odbojka, Sport

Bez snage na kraju polusezone u Novom Sadu

Novi Sad. 9. kolo Druge lige „SEVER” za odbojkaše. Subota, 22.12.2019., mala sala SPENS-a, Novi Sad, sudije: Pejović B. i Divijački M., delegat Šibul M.

Vojvodina NS Seme 2 – Srem EATON  3:1 (25:21,25:14, 19:25, 25:16) 94:76

Odbojkaši Srem Eaton-a poraženi su u Novom Sadu, od druge ekipe Vojvodine NS Seme, sasvim zasluženo. Mitrovčani nisu bili na nivou u ovom meču, u kojem su sebi dozvolili da uđu bez dovoljno motiva. Mladi odbojkaši novosadske Vojvodine su to iskoristili na pravi način i pokazali jasnu želju da pobedom ostanu bliže vrhu tabele na kraju jesenje polusezone u Drugoj ligi SEVER.

„Kada se sve sabere, odigrali smo jedan slab meč za ovakvu vrstu duela i na kraju, zbirno, bili ispod proseka u svim elementima igre. Ipak, nije baš sve bilo tako crno. Za pohvalu je pristup igri moje ekipe u prvom setu, koji je zapravo bio i jedina svetla tačka ovog meča. Ekipe su se u tom prvom setu smenjivale u vodstvu za poen, dva. Negde oko dvadesetog poena činilo se da ćemo uspeti da do kraja iskontrolišemo igru protivnika. Nažalost, usledilo je par grubih grešaka od strane mojih igrača i Vojvodina je stekla rezultatsku prednost u igri posle prvog seta. Iako sam na pauzi između setova savetovao moje igrače da samo nastave onako kako su igrali veći deo prvog seta, te reči nisu dosegle do njihovih glava na pravi način. U tom drugom setu jednostavno nismo ličili na sebe i olako smo Vojvodini prepustili vodstvo od 2:0 u setovima. U trećem setu smo uspeli da smanjimo prednost rivala jer je i na njihovoj strani došlo do pada u igri, a onda smo na početku četvrtog seta ponovili pristup iz drugog seta i tu više nije bilo pomoći.” – ovako je sinoćni meč u velikoj Sali SPENS-a video trener mitrovčana Stanislav Savić.

Srem je polusezonu završio na petom mestu od deset ekipa u ligi sa skorom 5 pobeda i 4 poraza. Pitali smo trenera Savića da napravi retrospektivu polusezone i planova za budućnost:

„Na početku se činilo da imamo dovoljno kvalitetan i iskusan tim koji može da se uključi u borbu za sam vrh tabele i to je sigurno i bilo tako. Nažalost, u projektovanom sastavu smo odigrali samo prvo kolo, kada smo na startu sezone, kod kuće pobedili ekipu Partizana iz Bača. Odmah posle toga ostali smo bez našeg kapitena i primača Nenada Živkovića, koji je na toj utakmici teže povredio prst ruke kojom smečira. Nedugo zatim, u derbi utakmici u Kulpinu ostali smo i bez prvog blokera Milana Panića, koji je u jednom duelu na mreži doskočio na nogu protivničkom igraču i doživeo tešku povredu skočnog zgloba, koja ga je do kraja polusezone udaljila iz sastava ekipe. Sve ovo je uticalo psihološki na moju ekipu, posebno na njene mlađe članove. Pored toga u jednom kritičnom momentu za egzistiranje ekipe, njen rad i dalje rezultate, usledile su dodatne pojave nediscipline i nepoželjnog ponašanja pojedinaca, koje smo morali da sankcionišemo na adekvatan način. Takvi rezovi nisu laki, naprotiv, veoma su bolini za pojedince ali su neophodni u cilju odravljenja ekipe. Disciplina i korektnost u ponašanju na terenu i van njega moraju da budu nešto što se podrazumeva u životu i radu jedne sportske ekipe. Nakon neočekivanih i burnih događaja, pregrupisali smo se u okviru raspoloživog igračkog kadra i sezonu nastavljamo, radeći na sebi za budućnost. Današnja muška odbojka u Srbiji je u veoma lošem položaju. Srem je odavno, još mnogo pre mog dolaska dozvolio sebi da zapadne u krizu ne sagledavanjem izazova budućnosti na adekvatan način. Već treću godinu za redom, pokušavam da podvučem crtu i dođem do jedne fizionomije sastava za budućnost od par vezanih sezona. Pokušavam da dođem do jezgra ekipe, kao osnove za dalju nadgradnju. Tu ide najteže, jer nema starijih igrača koji pokazuju potrebnu istrajnost i entuzijazam. Sve je to “kratkog daha” brzo odustaju iz raznoraznih razloga. Zato mi rad sa ovom ekipom izvlači jako mnogo energije, u pokušaju da se pronađu stabilne tačke oslonca. Tu se suočite sa raznoraznim sitnim interesima i manipulacijama, koji bi da sferi sporta nametnu karakter neobavezne rekreacije. Ova ekipa, koja je nastala posle velikih osipanja u odnosu na sastav iz prethodne sezone, a koji je sa sobom odneo i veliku količinu “minulog rada”, ima određeni kvalitet potreban za zapaženije rezultate na ovom nivou u budućnosti ali mora dosta da radi na svom usavršavanju. Ako bude uspela da u sebi pronađe energiju i motive za taj rad na vlastitom uzdizanju, smatram da ova ekipa ima budućnost. Pred nama je pauza u prvenstvu do početka februara, koju ćemo provesti uglavnom radno da bi što bolje dočekali nastavak sezone i popravili jesenji rezultat u kome smo utisak je ostali NEDOREČENI.”

GOK Srem Eaton: Đekić lib.1, Babić lib.2, Petković R., Foro (1), Kovačić kap. (2), Đorđić (5), Milutinović (17), Lazarević (4), Stokić, Roljić, Ljubišić (8), Jurišić.

Trener: Stanislav Savić, pomoćnik Nenad Pajić i statističar Vuk Savić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291