Odbojka, Sport

Srem EATON bolji od Mladosti iz Bačkog Petrovca

Sremska Mitrovica. Subota, 30.11.2019., Srem EATON – Mladost (Bački Petrovac) 3:0 po setovima (25:22,25:10,26:24) 76:56, 6. kolo Druge lige “SEVER” za odbojkaše hala PSC “Pinki”, Sremska Mitrovica, sudije: Erić М. i Banjac L., delegat Kovačić Z., gledalaca 50.

Odbojkaši Srema zabeležili su očekivane bodove u susretu sa borbenom ekipom Mladosti iz Bačkog Petrovca. Igra mitrovčana bila je prepuna oscilacija, pa je opšti utisak da je Srem samo u drugom setu pokazao svoje pravo lice. Za sve nas kojima je na srcu GOK “Srem Eaton”, je najvažnije da su bodovi na kraju ostali u Sremskoj Mitrovici. To je važmo i treneru mitrovčana Stanislavu Saviću koji ima reči zamerke na igru svojih igrača.

– “To je više zamerka na pristup igri i ponašanje tokom utakmice. Koliko god da o nekim stvarima pričamo i dogovaramo se, jednostavno moji igrači u ovakvim utakmicama iznova dozvole sebi taj pristup “lako ćemo”. Ni jedan trener ne voli takav odnos. Džaba napišem sve na svom FB profilu par dana ranije, nema izgleda ko to da pročita (mislim na one kojima je to primarno namenjeno) osim mojih prijatelja i pratilaca, a iako poneko pročita, pojavi se uvek neki neočekivani, novi “error u komunikaciji” …

U subotu je sve kod moje ekipe bilo “na pola srca”, ofrlje, površno, mlako, sa pretpostavkom, sa distancom, sa zebnjom, na kašičicu, ništa kompletno, uvek sa upitnikom iznad, baš onako kako ne volim.

To mi smeta jer takvim odnosom se ne možete izdići iznad osrednjosti. Izgubili smo do sada dve derbi utakmice protiv trenutno dve prvoplasirane ekipe na tabeli. Tačno je da nismo bili u prilici da te utakmice odigramo u kompletnom sastavu, uvek je neko nažalost objektivno nedostajao (zbog povrede) ali ja, uprkos činjenicama, ne volim ta pravdanja lošom srećom. Sreću morate jednostavno zaslužiti velikim trudom i zalaganjem na terenu. Sreća po pravilu pogleda one koji prednjače predanim radom, istrajne, borbene i one koji uprkos svemu nikada ne odustaju. Mi još uvek povremeno umemo da odustanemo od sebe, da se pokolebamo, da se prepustimo i to moramo menjati većim zalaganjem na treningu i utakmicama.

Nismo mi u subotu imali probleme sa ekipom iz Bačkog Petrovca, koja se pošteno borila u granicama svojih mogućnosti, što je sa sportske tačke gledišta, za mene, za svako poštovanje. Mi smo u subotu, nažalost, pomalo tradicionalno, imali probleme sa “samim sobom”, dozvoljavajući sebi, svojim ponašanjem na terenu, igru u rasponu od “sjaja do očaja”.”

Utisak je ipak, da je uz sve probleme koji su evidentni od starta ove sezone, ekipi Srema mesto u gornjem delu tabele, pa i samom vrhu.

– “Ako ćete  moje mišljenje, nama je po potencijalu koji posedujemo apsolutno tu mesto ali to je samo jedna dimenzija sagledavanja problema. To mesto morate zaslužiti svojim ponašanjem i konstantnom igrom. Ne zaboravite da Srem dolazi iz višeg ranga takmičenja u kome je jedan deo naših momaka proveo dve sezone. Iskustvo koje smo sticali učestvujući u takmičenju u Prvoj “B” ligi Srbije, je nešto što bi trebalo da se u svakom trenutku oseća u našoj igri ali to još uvek nije slučaj.”

Dobro, ekipa je mlada, vreme radi za vaš tim. Uostalom vidi se napredak.

– “Hvala Vam ako tako mislite. Nisam baš siguran koliko nam je vreme saveznik. Želeo bih da moji igrači prvo budu sami sebi saveznici, svojim odnosom prema treningu i takmičenju. Znate, ovo je treća sezona kako sam sa njima i za mene oni nisu više baš toliko mladi. Sada je to jedandobro izmiksovan, perspektivan tim sa potencijalom koji polako treba sve više da potvrđuje svoj kvalitet. Kao njihov trener smatram da bi pojedinci morali da imaju još odgovorniji pristup zahtevima treninga i same igre. Po tom pitanju naša ekipa još uvek nije dovoljno homogena, mada konstantno napredujemo na tom polju, samo za moje shvatanje sporije od onoga što ja očekujem. Ima tu još prostora za napred. U tom smislu očekujem malo čvršći i konkretniji stav ljudi iz samog Kluba, da podignemo na još viši nivo, određene relacije i odnose. Postoje određene naznake da ćemo uskoro dodatno tu približiti stavove jer ne može sve da uradi samo trener, iako je on vrlo važna karika (ja ličnu odgovornost uvek stavljam u prvi plan). Ja sam u Klub došao upravo sa idejom da se igračima iz naše sredine pruži maksimalna podrška u radu, da se čak i istrpe neki njihovi trenutni nedostatci, kako bi se u budućnosti mogli većim delom osloniti na “našu decu”, koja su prethodno bila malo zapostavljena u radu, po mom mišljenju.”

U poslednja tri kola jesenjeg dela prvenstva Druge lige “SEVER” čekaju vas dva ozbiljna gostovanja i nešto lakše domaćinstvo. Šta navijači i grad mogu da očekuju u završnici jesenjeg dela lige.

– “Da, čeka nas koliko već ovaj vikend izuzetno teško gostovanje u Novom Sadu ozbiljnoj i iskusnoj ekipi “Dunav Volley”-a. Njihov trenutni plasman na trećoj poziciji je po meni slabiji od njihovog realnog kvaliteta. U svakom slučaju, ovaj meč je ozbiljna etapa, koji ćemo mi verovatno odigrati još uvek nekompletni, obzirom da oporavak našeg blokera Milana Panića, koji se ozbiljno povredio na derbiju u Kulpinu teče sporije od željenog. Ipak, ne želim da zbog toga unapred tražim alibi. Mi moramo pokazati da smo kao ekipa sposobni da prevaziđemo takve poteškoće ako želimo da ove sezone ostanemo u trci za vrh tabele. Ove nedelje je u Kulpinu i derbi preostalih neporaženih u ligi do sada, gde će domaćin dočeksti ekipu Bečeja. Sve u svemu ovo kolo nosi u sebi posebnu težinu jer generiše na neki način konačan rasplet u vrhu tabele na polusezoni.

Posle toga ćemo ugostiti ekipu Sombora u Sremskoj Mitrovici, protiv koje ne smemo dozvoliti sebi iznenađenje. To neće biti ni malo lak meč jer iz iskustva znam da su ekipe koje se bore za opstanak uvek neugodni rivali, jer oni u tim susretima nemaju šta da izgube – mogu samo da dobiju. Pripreme za Sombor neće biti ništa manje ozbiljne nego za ostale mečeve. Na kraju, u poslednjem kolu, opet u Novom Sadu, izlazimo na megdan mladoj i odličnoj ekipi Vojvodine NS Seme 2, koja je rival za poštovanje i uvažavanje. To će takođe biti jedna vrlo teška utakmica za moj tim ali se nadam da ćemo do tog vremena konačno biti kompletni.

Verujem u svoju ekipu i svoj rad, ponosan sam na to što oni pružaju u datim okolnostima i nadam se da će moji igrači na pravi načim razumeti sve moje zahteve, da će pokazati zavidan odnos prema radu i pružati u svakoj prilici do kraja svoj maksimum”.

GOK “Srem Eaton”: Đekić lib.1, Babić lib.2, Petković R. (2), Foro, Kovačić, Živković kap. (11), Đorđić (15), Milutinović (1), Lazarević (16), Stokić (1), Ljubišić (7), Jurišić.

Trener: Stanislav Savić, statističar Vuk Savić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929