Odbojka, Sport

Propuštena prilika u Kulpinu

Kulpin, 23. novembar 2019. 5. kolo Druge lige “SEVER” za odbojkaše, Kulpin – Srem EATON 3:2 (25:23,25:16,19:25,20:25,15:9) 104:92, hala PSC “Pinki”, sudije Pejović B. i Stojanović N., delegat: Hardomelja V., gledalaca 100.

Odbojkaši Srema su na gostovanju u Kulpinu osvojili jedan bod u podeli plena. U derbiju dva tima iz vrha lige mitrovčani nisu imali sportske sreće. Trener Savić nije zadovoljan osvojenim bodom u porazu i smatra da su njegovi igrači izneverili sami sebe i propustili šansu da se iz Kulpina vrate sa pobedom.

 „Sve je bilo protiv nas juče, od nas samih, pa do okolnosti. Prvo smo u završnici ispustili dobijen prvi set i tu nisu pomogle ni izmene, ni moja dva tajm-auta u završnici seta. Od našeg vodstva 23:19 stigli smo do 25:23 za domaćina. Imamo problem sa odnosom prema igri, nema tu dovoljno samopoštovanja. Izgubili smo prvi set u momentu kada smo nadigrali domaćina, samo zato što smo se aljkavo poneli u završnici, čekajući da se posao priveden kraju reši “sam od sebe” i to ne mogu da ne zamerim svojoj ekipi. Ovo mi veoma smeta, tim pre, što smo na sličan način poraženi i prošle sezone u prvom kolu KUP takmičenja, kada smo imali vodstvo od 2:0 u setovima i 23:18 u trećem setu, a onda dopustili totalni preokret izgubivši sva tri preostala seta na razliku. Ispadne da pojedinci u timu, koji su i tada bili u ekipi nisu izvukli nikakve pouke, što je nedopustivo ako mislite da budete ozbiljni u poslu koji radite. Das mo uspešno okončali taj prvi set, u kome smo imali i igru i rezultat, ubeđen sam da bi ishod meča otišao sasvim drugim tokom, u našu korist.

Kako to obično biva, nevolja ne ide sama. Početak drugog seta, nosio je još teži peh po moj tim. Na rezultatu 4:3, naš prvi bloker Milan Panić je u doskoku izvrnuo skočni zglob i sa teškom distorzijom završio u Urgentnom centru Vojvodine u Novom Sadu. Ova situacija je dodatno uzdrmala moju ekipu iz koje inače već mesec dana odsustvuje naš kapiten Živković. koji je u prvom kolu slomio prst leve ruke, kojom smečira. Praktično, od tog momenta nadalje, smo igrali bez dva startna i iskusna igrača iz postave i Kulpin je lako stigao do 2:0 u setovima.”

Ipak, igrači Srema se nisu predavali. Kada se činilo da će utakmica završiti rezultatom 3:0 za ekipu Kulpina, Srem se poput Feniksa podigao iz sopstvenog pepela.

„U nastavku meča, uspeo sam ipak, uz dosta napora, da doprem do mojih igrača i da ih prenem i ulijem im veru da uprkos svemu mogu da stignu i preokrenu rezultat u svoju korist. Do koristi nažalost nismo uspeli stići ali smo stigli do “manje štete”. “Dodali smo gas” i odigrali još jače. Upravo u trećem i četvrtom setu smo pokazali da možemo da se nosimo sa Kulpinom na njihovom terenu i da imamo kvalitet za vrh tabele. Iako “desetkovani” stigli smo do 2:2 u setovima ali, nažalost, moji momci nisu imali snage (možda ni vere) za više od toga.

Odlučujući, peti set, smo startovali loše, otvorivši ga sa 0:4 za protivnika. Naš poslednji napor, na promeni strana, da uhvatimo priljučak, zaustavljen je sudijskim greškama, mogu slobodno reći veoma slabog prvog sudije, nedoraslog da void ovakve, derbi utakmice, koji je, moram to da primetim, i tokom cele utakmice konstantno “saslušavao i opominjao” moje igrače za, najblaže rečeno nebuloze (zabranjujući im da glasno komuniciraju između sebe za vreme igre jer su time, po njegovom (u)mišljenju, ometali protivnika) čime je konstantno remetio njihov fokus na utakmicu. Ja sam, kao neko ko je 43 godine u odbojci, ovakvo njegovo ponašanje doživeo i shvatio kao “blagu komšijsku naklonost prema domaćinu” i siguran sam da nisam pogrešio. Ovim ne umanjujem zasluženu pobedu domaćina koji se borio fer sportski korektno i jednostavno bolje snašao u datim okolnostima, a mi ćemo svoju priliku morati sačekati u revanšu na proleće.

Čestitam i mojoj ekipi, znam das u želeli ali je jasno da moraju još puno da rade na sebi jer su za ovako važne mečeve i tehničko-taktički i mentalno pretanki. U tome može da im pomogne samo ozbiljan pristup i veliki rad na sebi! Idemo dalje!”

GOK “Srem EATON”: Đekić lib. (1), Babić, Petković R. (2), Kovačić kap. (5), Đorđić (14), Milutinović (23), Stokić (5), Lazarević (12), Ljubišić (2), Jurišić, Panić (1).

Trener: Stanislav Savić

Statističar: Vuk Savić

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988