Rukomet, Sport

Pobeda rukometačica Srema na poslednjoj utakmici prvog dela prvenstva

Sremska Mitrovica. Jedanaesto kolo Prve rukometne lige Srbije. ŽRK “Temerin” – ŽRK “Srem”. Rezultat  30:35 (14:17). Sudije – Crnjanski Vojislav i Bubanja Nikodin iz Bačke Palanke. Delegat Konstantinović Dijana iz Novog Sada. Gledalaca 100. Zbog zauzetosti hale u Temerinu, utakmica ŽRK “Temerin”  i “Srem” odigrana je u hali “Pinki” u Sremskoj Mitrovici. 

Bila je to poslednja utakmica u prvom delu prvenstva za ove dve ekipe. Od samog starta utamice igračice Srema vodile su sa nekoliko golova razlike i tu prednost su zadržavale tokom celog meča do poslednjeg zvižduka sudije. Sremice su dominirale na terenu i igrale su sa pola snage tek toliko da održavaju rezultatsku prednost. 

Trener Drča pružio je priliku i mlađim igračicama da ulaze u igru i tako se  pripremaju za naredne jače utakmice.

Pre samog starta prvenstva Ženski rukometni klub “Srem” kao  ubedljivo najmlađa ekipa u ligi, smatrali su ih za  nekog ko će se samo jednu sezonu zadržati u ovom rangu takmičenja. Rukovodstvo kluba, a naročito igračice, imali su sasvim drugu viziju  sa  daleko većim ambicijama.

Kako je prvenstvo odmicalo sve ostale ekipe su sa velikim respektom posmatrale na ovu ekipu. Sremice su svojim neverovatno brzim igrama u kontranapadima, velikom borbom na svakoj utakmici osvajale bodove i nad daleko iskusnijim ekipama.

Kada se sagleda prvi deo prvenstva, od jedanaest utakmica zabeležile su osam pobeda, jednu nerešenu i samo dve izgubljene utamice.

Obzirom da ovo poslednje kolo još nisu odigrale sve ekipe, rukometašice Srema se nalaze trenutno na DRUGOM mestu na tabeli pa su tako i najveće i najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja.

Najveće i najprijatnije “iznenađenje” je samo za one koji nisu prisustvovali utakmicama ove ekipe. 

Rukometašice Srema zajedno igraju od pionirskih dana, vredno treniraju, izgaraju na svakom meču tako da njihov izuzetan kvalitet na svakom meču dolazi do izražaja. 

Temerin u sastavu: Zec Marijana, Drinić Sara-4, Đilas Tara-4, Petrović Ana-7, Rapaić Nikolina, Knežević Teodora, Ljubanić Marijana, Vuković Kristina, Pajić Tara-10, Radić Nevena.

Trener – Risović Jovan

Srem u sastavu: Petrović Dragana-8, Šerfezi Marija-1, Vlaisavljević Anica-1, Bakša Andrea, Komnenović Tijana-5, Vasiljević Nikolina, Ćetković Nataša-5, Stefanović Ana-7, Stević Milica-3, Ostojić Tatjana, Erić Marijana, Zubović Milica-5.

Treneri Dušan Drča i Saša Kojović.

Najava događaja

18maj16:0018:00Manifestacija "Gljive Fruške gore"

18maj17:0018:45Radnički dočekuje ekipu Jedinstva iz Uba

18maj18:0019:00Reciklaža igre

18maj18:0023:00Noć muzeja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7537117.1050117.4563