Odbojka, Sport

Novom pobedom Sremice se učvrstile na prvom mestu

Sremska Mitrovica. 22. novembar, SREM – RADNIČKI 3:0 (29:27, 25:21, 25:16) Hala Mitrovačke gimnazije, sudije Lošić i Jovanović, linijske sudije Marinković i Mlađan, zapisničar Milovac, delegat Moro

U jednom od derbija prvenstva odbojkašice GŽOK Srema su ubedljivo savladale jednog od favorita za najviši plasman ekipu Radničkog iz Beograda.

Igračice Srema su odlično otvorile meč napravivši razliku od nekoliko poena. Kada se činilo da će prvi set biti lako rešen u korist domaćih došlo je do neshvatljivog pada u igri Sremica. Od rezultata 15:10 za Srem Radnički je preokrenuo na 21:20. Igračice Radničkog su tada pokazale da protiv njih niko ne može olakom igrom računati na pobedu. Potom je počela rezultatska klackalica sa nekoliko set lopti za jednu i drugu ekipu a srećnija je bila domaća ekipa.

Drugi set je u mnogo čemu ličio na prvi. Sremice su ga dobro otvorile da bi Radnički na polovini seta došao do velike prednosti . Izgledalo je da će set definitivno pripasti gošćama iz Beograda jer su povele 21:17. Tada je na servis stala Jana Andrić i razornim servama uništila prijem gošći. Domaće igraćice su se trgle i napravile osam uzastopnih poena za 25:21 i pobedu u drugom setu.

Treći set je bio rutina u kome je kvalitet Srema došao do izražaja. Ekipa je zaigrala kao dobro podmazan sat i veoma lako dobila set sa 25:16 za konačnih 3:0.

Ovim mečem Srem je pokazao dominaciju u odnosu na još jednog direktnog konkurenta za najviši plasman. Sledeće nedelje Sremice imaju još jedan veoma težak meč u Valjevu protiv odlične ekipe Srbijanke 014 takođe jednog od aspiranata za najviši plasman u ligi.

GŽOK Srem: Jeremić, Trajković, Grabić, Spremo, Vasić, Iričanin, Roganović, Narančić, Egić, Jovanović, Andrić, Mićunović (l), Novaković (l), trener Kapriš, statističar Petrenj

ŽOK Radnički: Pejčić, Perić, Đoković, Kokolj, Vujović, Jovanović, Pustahija, Vuković, Manasijević, Drašković, Mitrović, Martinović, Đurić (l), Cekić (l), trener Milenković

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929