Odbojka, Sport

Mitrovčanka, Tanja Burmazović zablistala u Ligi Šampiona

Nant – Francuska. 19. novembar.  Liga šampiona u odbojci – žene. VC “Nantes” /Francuska/ – CSN Volei Alba Blaj /Rumunija/. Rezultat  3:1  (25:19 – 20:25 – 25:12 – 25:16). Zahuktala se ženska  odbojkaška Liga Šampiona. 

Proteklog vikenda sastale su se dve sjajne ekipe, prvaci svojih zemalja u prošlom prvenstvu.

U ekipi domaćina, Francuskom Nantu igrala je Mitrovčanka Tanja Burmazović – najbolji libero prošlogodišnje Francuske Prve lige a sa druge strane Rumunska ekipa CSN Volei Alba Blaj u kojoj igraju odbojkašice iz Holandije, Azerbejdžana, Rumunije, Austrije, Turske kao i Srpkinje – Nađa Ninković, Maja Aleksić, Blanka Buša, Sanja Bursać, Aleksandra Ćirović i Silvija Popović.

Pobedila je ekipa Francuske uz fantastičnu igru Mitrovčanke Tanje Burmazović.

Tanja je svoje prve odbojkaške korake napravila u hali “Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Bila je kapiten ekipe “Srem”  u onim najsjajnijim godinama kada je naša ekipa igrala u Super ligi Jugoslavije 2000. – 2003. godine.

Tanja je bila kapiten ekipe  Srema i kada su se takmičili u Kupu CEVA što je predstavljalo i prvi zvanični izlazak jednog Mitrovačkog kluba na međunarodnu scenu u kolektivnim sportovima.

Mitrovica je bila 2002. godine domaćin turnira CEVA na kom su pored ekipe Srema učestvovale i Španska Kaha de Avila, Portugalska AVC Akademika i RATB Petrom iz Rumunije. Na tom turniru zablistala je Tanja Burmazović i to joj je bila odskočna daska za sjajnu Internacionalnu karijeru na kojoj je i danas jedna od najboljih odbojkašica sveta.

 U sledećem meču ženske odbojkaške Lige Šampiona, Francuski Nant gostuje Mađarskom šampionu Vašašu.

Najava događaja

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8625117.2141117.5657