Fudbal, Sport

FK „Mitros” stigao do važne pobede protiv FK „Železničar ” iz Inđije

Sremska Mitrovica. FK “MITROS” Sremska Mitrovica – FK “ŽELEZNIČAR” Inđija 3:1 /1:1/. Gledalaca 200; Glavni sudija: Tošić Stefan iz Stare Pazove; Pomoćni sudija: Katić Jovan iz Rume i Grozdanić Branislav iz Ogara; Delegat: Dokoza Andrija iz Golubinaca.

U 14. kolu Sremske lige, u Sremskoj Mitrovici su se sastali domaća ekipa FK “Mitros” i gostujuća ekipa FK “Železničar” iz Inđije.

Utakmica je odigrana po veoma lepom, toplom vremenu i dobro pripremljenom terenu za igru.

U prvih 45 minuta igre viđena je veoma slaba igra obe ekipe ali je opet bilo pogodaka i to sa obe strane po jedan. Posle uvodnog ispitivanja snaga prvi u vođstvo došli su igrači “Železnicara”. Posle dobro izvedenog slobodnog udarca Krivokuća Daria i odbrane mladog golmana “Mitrosa” Dudić Ognjena, na loptu je natrčao Dubajić Igor i rutinski poslao loptu u mrežu za 0:1 u 17. minutu. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Posle lepe akcije, duplog pasa Trubić Aleksandra i Simjanovski Stevana, usledio je centaršut u kazneni prostor gde se najbolje snašao Malinović Marko i razantnim udarcem poslao loptu u levi ugao gola golmana Milinović Miloša i to je bilo 1:1 u 21. minutu utakmice. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i mreže su mirovale.

U drugom poluvremenu mnogo agilnija i kvalitetnija igra “mesara”. Ključni trenutak utakmice bilo je isključenje igrača “Železničara” Curaković Srđana u 56. minutu meča kada je uputio nekoliko psovki glavnom arbitru i dobio direktan crveni karton. Sa igračem više izabranici trenera Tubić Spasoja krenuli su svim silama na gol gostiju i ređali šanse, nekoliko preko raspoloženog Simjanovski Stevana i Borovac Stefana. Najbolje od njih,  one stopostotne, prvo nije iskoristio rezervista Šaric Nemanja u 70. minutu glavom sa peterca i Trubić Aleksandar u 80. minutu kada je sa nekih 7, 8 metara prebacio prazan gol.

Velika nagrada za sav uloženi trud i mnogo bolju igru u drugih 45 minuta stigla je u poslednjim minutima utakmice. Potpuni preokret doneo je Simjanovski Stevan udarcem sa nekih desetak metara u 90. minutu utakmice na veliko slavlje domaćih navijača. Tu se “Mitros” nije zaustavio nego iz još jedne lepe akcije na pas rezerviste Santovac Milana sam ispred golmana gostiju izašao je najbolji pojedinac meča Malinović Marko kojeg je srušio golman gostiju i to je bio kazneni udarac. Isti igrač preuzeo je odgovornost i rutinski poslao loptu u mrežu za 3:1 u 93. minutu meča. To je ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

Veoma važna pobeda fudbalera “Mitrosa” u jednoj veoma teškoj utakmici protiv dobre ekipe “Železnicara” iz Inđije ali po svemu viđenom i zaslužene.

FK “Mitros” trenutno zauzima 6. mesto na tabeli sa 19 osvojenih bodova. 

U sledećem kolu FK “Mitros” gostuje u Višnjićevu ekipi FK “Hajduk”.

U igru kod ekipe FK “Mitros” ušli su: Šarić Nemanja (46.min), Santovac Milan (90.min) i Vranešević Dmitar (90.min).

Sa klupe kod ekipe FK “Železničar” u igru je ušao Kostić Branimir (46.min).

U domaćoj ekipi žuti karton dobio je Milošević Srđan. 

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su Katarić Dejan i Pejović Vladimir.
Crveni karton u gostujućoj ekipi dobio je Curaković Srđan (56.min).

FK “Mitros” Sremska Mitrovica: Dudić Ognjen, Panić Nenad (kap), Trubić Aleksandar, Malinović Marko, Babić Milan, Nikolić Slavko, Cvijanović Ognjen, Simjanovski Stevan, Milošević Srđan, Nikolić Nebojša, Borovac Stefan.
Zamenici igrača: Nikšić Vasa, Santovac Milan, Laćarački Stanko, Mršić Igor, Šarić Nemanja, Vranešević Dmitar.
Trener: Tubić Spasoje

FK “Železničar” Inđija: Milinović Miloš, Rakar Marko (kap), Katarić Dejan, Trkulja Marko, Krivokuća Dario, Bajić Aleksa, Pejović Vladimir, Curaković Srđan, Dubajić Igor, Pašić Nikola, Dimitrijević Goran.
Zamenici igrača: Turko Filip, Kostić Branimir.
Trener: Jeftić Petar

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7795117.1309117.4823