Odbojka, Sport

Bez sreće u Novom Sadu

Novi Sad. Subota, 7. decembar 2019. 7. kolo Druge lige „SEVER” za odbojkaše. Dunav Volley – Srem EATON 3:1 (25:21,23:,25,25:21,25:22) 98:89 mala sala SPENS-a, Novi Sad, sudije: Tanasković S. i Pantić B., delegat Horvat K.

Odbojkaši Srem Eaton-a poraženi su u Novom Sadu, od ekipe Dunav Volley-a, iako je opšti utisak prisutnih u maloj sali SPENS-a bio da su mitrovčani po prikazanoj igri zaslužili bar peti set. Trener Savić ne deli baš do kraja to mišljenje:

„Možda uslovno i mogu da se složim sa vašom konstatacijom ali je sigurno da smo isto tako isključivi krivci što do tog petog seta nismo i stigli. Ne mogu reći da nije bila prisutna volja kod mojih igrača ali je činjenica da im glave nisu bile našpanovane do kraja. Poraz je za mene kao trenera potpuno zaslužen jer smo se prvo, kao ekipa, jako slabo pripremali tokom prošle nedelje za ovu utakmicu (sa prevelikim brojem izostanaka sa treninga), a kao drugo jer u jučerašnjem meču nismo znali ili nismo smeli da iskoristimo svoje šanse, što je upravo posledica tog lošeg rada. U redovima našeg protivnika, naš bivši reprezentativac, dizač Veljko Petković bio je taj čovek koji je svojom umećem i iskustvom, distribucijom lopti u napadu protivnika donosio prevagu u igri. U tome su mu, dakako, dosta pomagali i moji igrači prevelikim brojem neiznuđenih grešaka, čak 34 za četiri seta, što praktično znači da smo u svakom setu više od trećine poena poklonili protivniku i zbog toga ne mogu biti nikako zadovoljan.”

Koliko je iskustvo igrača Dunav Volley-a bilo presudno u ovoj utakmici?

„Upravo toliko da to bude dovoljno. Znate, sedamnaestogodišnja devojka još i može da se nosi uspešno sa starijom i iskusnijom koleginicom, koristeći uspešno prednosti svog fizisa ali kod muškaraca je drugačije – ključ je u iskustvu, mi treneri to kažemo “stabilnost u glavi”, tj. osećaj za postupanje u određenoj situaciji. U tom smislu moji igrači su juče imali priliku da mnogo toga vide i nauče o igri prvenstveno od Veljka Petkovića ali i od ostalih igrača Dunav Volley-a, koji su, kao ekipa, u proseku skoro pa duplo stariji od mog tima. Smatram, da bez obzira na to što je to za nas rezultatski ”bolno iskustvo”, na to treba gledati pozitivno u smislu izvlačenja pouka iz proživljenog.”

Srem Eaton ni ovaj put nije bio kompletan?

„Ako gledamo na projektovani sastav ekipe pred početak lige odgovor je NE. Nedostajali su naš povređeni bloker Milan Panić i naš primač i kapiten Nenad Živković koji je u toku prethodne nedelje obnovio povredu prsta. Međutim, ja ne želim da pričam o onome što je prosto, trenutna situacija. Ekipa koju ja treniram mora da ima u sebi snagu da i u krnjem sastavu funkcioniše kao da je sve u najboljem redu. Jednostavno to je moj pogled na odbojku, a ujedno to je i poruka mojim igračima, da želim sve da ih prihvatim i doživim na jednak način. Na njima je da se bore međusobno za to moje poverenje i da se nameću kroz treninge i utakmice, ugrađujući svoje individualne kvalitete u kvalitet tima. Ja znam da su moji kriterijumi i zahtevi dosta visoki, posebno za današnje (nešto mekše) generacije, ali nisu nedostižni, ukoliko pojedinac iskreno želi da se bavi sportom – ne rekreacijom. Uprkos poteškoćama, mislim da i pored velikog odliva tek formiranih igrača ove sezone, poput Milivoja Ćorića, Žarka Babića, Srđana Bugarinovića, ta mesta uspešno popunjavaju mlađi. Oseti se to trenutno u našoj igri ali ne preterano i kako vreme prolazi smatram da ćemo stići i do još većeg kvaliteta od onog koji smo imali na kraju prošle sezone. Ovde u prvom redu mislim na Bojana Milutinovića, a od skora i mladog i sve boljeg Ognjena Ljubišića, kojima je ovo prva sezona u startnih šest. Trenutno malo iza njih je još nešto mlađi Luka Jurišić, za kog sam ubeđen da bi vrlo skoro mogao da doživi ”vatreno krštenje” u startnih šest ako još malo doda gas i pojača pritisak svojim zalaganjem. Očekujem od njega da u sebi pronađe dodatni motiv za to, a ja ću umeti da to prepoznam u pravom trenutku. Ima dakako tu još mladih igrača koji moraju da se “probude” iz sopstvene učmalosti i pokažu koliko im je odbojka važna. Na neki način svi u klubu to očekujemo od njih, samo je pitanje šta oni očekuju sami od sebe. Pričamo, usmeravamo, potstičemo, nadam se da će biti uspešno, na opšte zadovoljstvo.”

Utisak je da idete ”težim putem” ulažući prilično energije u formiranje novih igrača, umesto da posegnete za brzim gotovim rešenjem, koje odmah može da funkcioniše?

„To vam je pitanje filozofije rada, a ne izbora. Naravno da umem da prepoznam kvalitet i da sam svestan šta to treba mom timu. Ja sam čitav svoj život trener-stvaralac i tome sam posvećen ali umem da iznesem i bitku za rezultat i plasman u viši rang ako je to potrebno (i to sa vrlo mladim snagama), uostalom to sam više puta do sada demonstrirao uspešno u više sredina. Moja sfera interesovanja su mladi ljudi, sportisti jer energija koju mladost nosi je jedinstvena, neponovljiva. Uvek sam za tu opciju, ona je za mene dobitna kombinacija. U pravu ste kad kažete da je danas malo teže nego ranije sa tom energijom i entuzijazmom mladih – društvo nam je u opštoj apatiji. Mi odrasli smo klonuli duhom, skliznuli u potištenost i prosto preneli to na okruženje, ali znate, ja verujem da tome mora jednom doći kraj! Moramo dočekati taj trenutak spremno i imati šta da ponudimo. Moj moto je – VERUJ I DRUGI ĆE POVEROVATI! Znaju neki moji prethodni igrači/ice, koje sam uspevao ubediti u to, koliko je važna ta vera u sebe.”

Rekli ste da je suđenje bilo dobro?

„Moram i ovom prilikom da istaknem sudijski par koji je vodio ovaj meč! Obavili su svoj posao zaista odlično u svim segmentima. Čestitam im i želim da tako nastave.”

U subotu, u Sremsku Mitrovicu stiže ekipa Sombora, trenutno poslednje plasirana?

„Nemojte se zavaravati, oni imaju svoje probleme kao i svaka ekipa ali trenutna pozicija na tabeli ne znači ništa. Ubeđen sam da neće doći sa ”belom zastavom”, uostalom to ne treba da bude tema o kojoj moji igrači i ja treba da mislimo, već kako da na parketu nadigramo rivala. Svaka je utakmica važna za moj tim i tako ćemo se spremiti.”

Utakmica Srem Eaton – Sombor, na program je u subotu, 14. decembra, u hali „Pinki” u Sremsokoj Mitrovici, sa početkom u 19.15, a mitrovčani žele da svojom igrom poprave nedorečeni utisak iz Novog Sada. Srećno!

GOK „Srem Eaton”: Đekić lib.1, Babić lib.2 (1), Petković R. (2), Foro, Kovačić kap. (2), Đorđić (6), Milutinović (30), Lazarević (12), Stokić, Roljić, Ljubišić (10), Jurišić.

Trener: Stanislav Savić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291