Fudbal, Sport

32. međunarodni Vahali turnir u malom fudbalu

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki”, održana je konferencija za medije povodom organizacije tradicionalnog 32. međunarodnog turnira u malom fudbalu na kojoj su prisustvovali članovi organizacionog odbora turnira na čelu sa predsednikom Tomislavom Jankovićem. Generalni sponzor turnira je Brodogradilište „Vahali”. Prijava ekipa je do 18. decembra, parovi će se izvlačiti istog dana u 19 sati, a turnir počinje 22. decembra.

Turnir ima bogatu tradiciju, uvek veliki broj učesnika na turniru, kao i rekordan broj posetilaca u hali PSC „Pinki”. Turnir organizuju Grad Sremska Mitrovica i Poslovno sportski centar „Pinki” uz podršku Fudbalskog saveza Grada, a Generalni sponzor turnira je Brodogradilište „Vahali”.

Ono što ovaj turnir razlikuje od nekoliko prethodno odigranih u Sremskoj Mitrovici jeste što će on biti odigran ne kao futsal, nego turnir u malom fudbalu, što znači da će golovi biti 4x2m, da se igra sa većom loptom (peticom), kao i da će broj igrača u timu biti 5+1.

Prema broju učesnika, gledalaca i dana koliko ova manifestacija traje, može se reći da je najveći sportski događaj u našem gradu.

Tomislav Janković, predsednik Organizacionog odbora turnira i predsednik Skupštine grada rekao je da Sremska Mitrovica 31 godina za redom organizuje veliko i tradicionalno okupljanje najboljih igrača malog fudbala i dodao: „Ova konferencija se organizuje povodom 32. Međunarodnog turnira u malom fudbalu, u Sremskoj Mitrovici koji i ove godine nosi naziv „Vahali turnir”. Nastavljamo jednu lepu tradiciju, ovo je 32. put da Grad Sremska Mitrovica, odnosno PSC „Pinki” organizuje turnir u malom fudbalu. Za razliku od prethodnih godina, turnir se ponovo vraća u kategoriju malog fudbala, neće biti futsal. Ono što je važno napomenuti je da smo i ove godine dobili pokrovitelja, odnosno ponovio se pokrovitelj od prošle godine, kompanija „Vahali” iz Zasavice. Društveno odgovorna kompanija koja i ove godine podržava ovaj najveći sportski događaj u našem gradu. Kad kažem najveći sportski događaj u gradu, to pre svega mislim na činjenicu na ukupan broj prijavljenih ekipa i učesnika, i broj dana koliko će se turnir održavati. Ostale stvari ostaju nepromenjene. Pre svega mislim na kategorije. I ove godine će se turnir organizovati za 6 kategorija. Nagradni fond će biti 600 hiljada dinara za seniore, plus ostale novčane i robne nagrade za ostale kategorije. Verujemo da će i ove godine nagradni fond biti blizu milion dinara. Ono što takođe nismo menjali to su iznos kotizacija za prijavljene ekipe, ni cenu karte za sve one ljude koji će da posete ovaj turnir. Do 18. decembra je prijava ekipa, kada će biti izvlačenje u večernjim satima u foajeu PSC „Pinki”, a 22. decembra ove godine počinje 32. Međunarodni „Vahali turnir” u malom fudbalu.”

Prema njegovim rečima: „Trudili smo se da iz godine u godinu podignemo kvalitet ovog turnira. Pre svega mislim na činjenicu da smo ponosni na to da je naša hala zaista jedna od vrhunskih hala, ne samo na prostoru naše zemlje već čitavog okruženja, pre svega uređena, čista, topla sa svim propratnim sadržajima”, izjavio je Tomislav Janković, predsednik organizacionog odbora.

Na konferenciji je govorio i direktor Poslovno sportskog centra „Pinki” Vasilj Ševo koji je kratko istakao da je turnir u malom fudbalu jedan od najvećih sportskih dešavanja ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i u okolini. Prema njegovim rečima svi tehnički preduslovi da se turnir održi su ispunjeni, te očekuje da kao i ranijih čitavom organizacijom budu zadovoljni kako učesnici, tako i posetioci turnira.

„Već po koji put se ovde nalazimo, obeležavamo početak nečeg tradicionalnog, krajnje popularnog u našem gradu. Isped sportskog centra mogu da garantujem da će sve proteći u najboljem redu, medijski će turnir biti apsolutno pokriven. Imaćemo zvanični sajt sportskog centra gde će moći da se prate svi rezultati i dešavanja, i pre i u toku turnira. Jedna činjenica kojom smo se mi rukovodili je razlika između futsala i fudbala. Onaj ko se bavi sportom, pogotvom fudbalom, to zna. Mi smo svih ovih zadnjih sedam godina nekako uvek isplaćivali nagradu futsal majstorima. Drugi su bili limitirani znanjem jer prosto ljudi se bave time. Pokrenuli su inicijativu da ovo promenimo, da vratimo stari fubal, mali fudbal 5+1. Mi iz sportskog centra apsolutno smo za ideju malog fudbala jer prosto treba dati šansu svima, i u našem gradu i okruženju, da sa novom loptom, velikom loptom, većim brojem igrača, drugačijim golovima pokažu svoje znanje, da konkurišu za prvu, drugu ili treću nagradu,” dodao je direktor Ševo.

Dragan Gajić, predstavnik kompanije „Vahali” istakao je da: „Kao i uvek, gde je sport, tu je i „Vahali”, i uvek će tako biti. Nadam se da će ove godine turnir biti još uspešniji nego prošlogodišnji. Mogu da kažem u ime čitave kompanije „Vahali” i našeg vlasnika da je veliko zadovoljstvo što možemo da učestvujemo i što smo dobili ponovo šansu da budemo podrška ovom turniru, izjavio je Dragan Gajić predstavnih kompanije „Vahali”.”

Prijava ekipa je do 18. decembra, parovi će se izvlačiti 18. decembra u 19 sati u foajeu PSC „Pinki”, a turnir počinje 22. decembra.

„Drugu godinu smo zajedno sa PSC „Pinki“ suorganizator turnira, ove godine već smo saopštili da neće biti turnir u futsalu nego u malom fudbalu. Većina pravila ostaje ista, sve kategorije su iste, nagrade ste već čuli. Tri pravila koja su najbitnija, koja ćemo promeniti su: veličina gola koja će biti 4×2 metra, malo veći gol, broj igrača na terenu će biti 5+1, 5 igrača i golman, igra se sa velikom loptom 5. Jednostavno smo hteli da pružimo jednaku šansu i igračima velikog i igračima malog fudbala, i mislim da ćemo dobiti na atraktivnosti i na masovnosti, i poželeo bih sreću svim učesnicima,” izjavio je Ratko Grabić.

Najava događaja

13jun19:0020:00Promocija knjige „Ždral”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7160117.0672117.4184