Fudbal

Radnički nastavlja da podržava mlade fudbalere

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Radnički iz našeg grada, postoji već 100 godina i dalje nastavlja da ulaže u podmlađivanje tima i daje podršku mladim fudbalerima. Ugovor o stipendiranju potpisali su fudbaleri: Petar Lukić, Luka Nikolić i Aleksandar Knežević, dok je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao Aleksandar Đukanović.

Fudbalski klub Radnički osnovan je pre više od sto godina, tačnije 15. aprila 1922. godine, trenutno se takmiči u Prvoj ligi Srbije, drugom takmičarskom nivou srpskog fudbala. Za ovaj, dosta dobar klub više igrača mlađih selekcija potpisalo je ugovore o stipendiranju, a jedan igrač je dobio svoj prvi profesionalni ugovor.

Uprava i stručni štab kluba prepoznali su velik fudbalski potencijal i kvalitet ovih mladih ljudi, mišljenja je Dragan Despotović, sportski direktor, koji kaže: „S obzirom na činjenicu da potpisnici ugovora sa teritorije Sremske Mitrovice i okoline, verujem u pozitivan uticaj na lokalnu decu koja svoje fudbalske korake prave, ili će praviti upravo u Radničkom. Vrlo sam zadovoljan i ponosan što je Radnički u prethodne tri godine, a otkako nastupa u Prvoj ligi Srbije, uspeo da iznedri nekoliko mladih igrača koji su svojim talentom, vrednim radom i trudom u mlađim selekcijama izborili pravo na profesionalni ugovor, odnosno stipendije. Aleksandar Đukanović se sa današnjim potpisom svrstava u profesionalace i to je velika satisfakcija ne samo za njega, već i za sve nas u klubu. On je već debitovao za prvi tim, pružio je nekoliko dobrih partija i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u narednom periodu.”

Izrazio je nadu da će Đukanovićevim stopama krenuti i stipendisti i dodao: „Uprava Radničkog je donela odluku da stipendira tri mlada momka iz mlađih selekcija, na taj način mi im ne samo pružamo podršku, već poručujemo da verujemo u njih i da su oni budućnost kluba, pogotovo jer su iz grada i okoline. To su naša deca koja mogu poslužiti za primer svojim vršnjacima, ali i ostaloj omladini.”

Aleksandar Đukanović igrač FK Radničkog nije krio zadovoljstvo i ističe da je potpisivanje profesionalnog ugovora veliki korak za njegovu karijeru. S druge strane, ovim potpisivanjem ugovora pokazano je i da na njega mitrovački fudbal ozbiljno računa.

„Veoma sam srećan i ponosan na sebe, potpisivanje profesionalnog ugovora je pre svega vetar u leđa za dalji napredak. Radnički je klub koji je izuzetno dobar za razvoj mladih igrača, što moj primer i dokazuje. Zahvalio bih se upravi kluba i stručnom štabu na ukazanom poverenju i prilici koja mi je pružena. Na meni je da je na najbolji način iskoristim i da opravdam poverenje koje mi je ukazano,” rekao je Đukanović.

Mladi fudbaler Petar Lukić jedan je od potpisnika ugovora o stipendiranju. Iskazao je veliko zadovoljstvo i sreću zbog toga, a nedavno je zabeležio svoje prve nastupe u seniorskoj selekciji Radničkog.

„Veoma sam srećan i zadovoljan što potpisujem stipendijski ugovor sa klubom u kojem sam prošao sve selekcije, od pionira, preko kadeta do omladinaca. Ova pružena prilika mi mnogo znači, jer dokazuje da se uloženi trud i rad na kraju uvek isplati. Mislim da čovek samo treba da sledi svoje snove jer jedino tako može biti srećan, a moji snovi su uvek bili vezani za fudbal. Kao i Aleksandar želim da se zahvalim rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju, a posebno svojim trenerima koji su me vodili kroz fudbalsko i životno sazrevanje i uvek pružali nesebičnu podršku,” rekao je Lukić.

Drugarstvo, ljubav, sloga, hesnersko zajedništvo, hrabrost, odvažnost, snaga, istrajnost, upornost, entuzijazam  i neiscrpna energija i volja bile su vodilja i smernice rada bitisnja, borbe i opstanka Radničkog, a tako je i danas, čulo se na konferenciji za novinare. Mitrovački fudbal računa na mlade nade i već dokazanog profesionalca Aleksandra Đukanovića.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719