Vesti

Laćarak u svetu boja

Laćarak – Udruženje Dečji svet, formiralo je neformalnu grupu mladih pod nazivom „Mladi filantropi”. Cilj osnivanja neformalne grupe je unapređenje uslova školskog okruženja i rada u školi. Kroz zajednički rad sa mladima ispitivali su potrebe OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, Laćarak.

Kroz projekat „Laćarak u svetu boja” finansirana je nabavka boja za beton i slikarskog materijal.

„Kroz podršku direktora škole Zlatka Vuletića i učiteljice Mirjane Krsmanović Mirnić zajedno smo doneli odluku za oslikavanje i ulepšavanje zida u dvorištu škole. Zid je do tada bio ispisan neprimerenim komentarima. Rešili smo to da promenimo. Uz pomoć učiteljice Mirjane Krsmanović Mirnić popunili smo neophodnu dokumentaciju i poslali predlog projekta Ministatstvu omladine i sporta za akciju „ŠtaNamTeško”, ” kaže jedna od učesnica akcije „Laćarak u svetu boja”.

U oslikavanju zida i izradu murala koji obrađuje temu „Mali Princ” u ambijentu svemira i planeta, učestvovali su „mali” i „veliki“ umetnici: deca 8. razreda, predstavnici Đačkog parlamenta (Milica Čubra, Ana Savičić, Tijana Mirić, Sara Tanasić) i neformalne grupe Mladi Filantropi (Irina Stokanović, Duško Stojaković, Danilo Durać, Vanja Vuletić i Nemanja Avrić), studenti Akademije klasičnog slikarstva MB Univerziteta iz Beograda, posebno Jadranka Vukašinović i nastavnica, umetnica i mentor-koordinatr u izradi murala Jelena Sekulić Voljanek. Mural je rađen posebnim svetlosnim efektima svetlosti i senke „airbrush”/erbraš tehnikom za koju je bio zadužen Branislav Suvić. Mural čiji je motiv citat „Deca moraju mnogo toga praštati odraslima”, otvara mnoga pitanja vezana za obrazovanje, vaspitanje i međusobnu komunikaciju „malih” i „velikih” ljudi, koja nam je u knjizi za sva vremena i sve uzraste „Mali Princ”, davno postavio pisac Antoan de Sent Egziperi.

„Zajedničkim radom i trudom možemo da menjamo svet. A ovaj projekat je poruka za sve mlade ljude, da ne šaraju zidove neprimerenim komentarima, nego da zajedno oslikamo zid koji može kao naš da ulepša prostor u kome boravimo. Dobili smo zid, koji više nije običan. Čaroban svet boja će zadiviti svakog ko poseti našu OŠ Triva Vitasović Lebarnik,” kaže Mirjana Krsmanović Mirnić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721