Vesti

Laćarak u svetu boja

Laćarak – Udruženje Dečji svet, formiralo je neformalnu grupu mladih pod nazivom „Mladi filantropi”. Cilj osnivanja neformalne grupe je unapređenje uslova školskog okruženja i rada u školi. Kroz zajednički rad sa mladima ispitivali su potrebe OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, Laćarak.

Kroz projekat „Laćarak u svetu boja” finansirana je nabavka boja za beton i slikarskog materijal.

„Kroz podršku direktora škole Zlatka Vuletića i učiteljice Mirjane Krsmanović Mirnić zajedno smo doneli odluku za oslikavanje i ulepšavanje zida u dvorištu škole. Zid je do tada bio ispisan neprimerenim komentarima. Rešili smo to da promenimo. Uz pomoć učiteljice Mirjane Krsmanović Mirnić popunili smo neophodnu dokumentaciju i poslali predlog projekta Ministatstvu omladine i sporta za akciju „ŠtaNamTeško”, ” kaže jedna od učesnica akcije „Laćarak u svetu boja”.

U oslikavanju zida i izradu murala koji obrađuje temu „Mali Princ” u ambijentu svemira i planeta, učestvovali su „mali” i „veliki“ umetnici: deca 8. razreda, predstavnici Đačkog parlamenta (Milica Čubra, Ana Savičić, Tijana Mirić, Sara Tanasić) i neformalne grupe Mladi Filantropi (Irina Stokanović, Duško Stojaković, Danilo Durać, Vanja Vuletić i Nemanja Avrić), studenti Akademije klasičnog slikarstva MB Univerziteta iz Beograda, posebno Jadranka Vukašinović i nastavnica, umetnica i mentor-koordinatr u izradi murala Jelena Sekulić Voljanek. Mural je rađen posebnim svetlosnim efektima svetlosti i senke „airbrush”/erbraš tehnikom za koju je bio zadužen Branislav Suvić. Mural čiji je motiv citat „Deca moraju mnogo toga praštati odraslima”, otvara mnoga pitanja vezana za obrazovanje, vaspitanje i međusobnu komunikaciju „malih” i „velikih” ljudi, koja nam je u knjizi za sva vremena i sve uzraste „Mali Princ”, davno postavio pisac Antoan de Sent Egziperi.

„Zajedničkim radom i trudom možemo da menjamo svet. A ovaj projekat je poruka za sve mlade ljude, da ne šaraju zidove neprimerenim komentarima, nego da zajedno oslikamo zid koji može kao naš da ulepša prostor u kome boravimo. Dobili smo zid, koji više nije običan. Čaroban svet boja će zadiviti svakog ko poseti našu OŠ Triva Vitasović Lebarnik,” kaže Mirjana Krsmanović Mirnić.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042