Vesti

Leto na Savi počinje

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica i ovog organizuje Leto na Savi 2024. Uz sve što se do sada pokazalo kao dobro i stigli su i neki noviteti koji će obradovati i sugrađane i goste.

Tradicionalno, jul mesec je namenjen deci, koja će svakodnevno imati zanimljive radionice. Oni najveštiji moći će da nauče osnove cirkusa u trodnevnoj školi cirkuskih veština, magiju – kroz mađioničarsku predstavu, da uživaju u oslikavanju lica, ili da se jednostavno zabave u hladu novootvorenog prostora Gradske uprave za kulturu na Gradskoj plaži, a ovaj letnji kutak će biti otvoren svakodnevno od 10 do 20 sati.

U ovom prostoru moći će da se pozajme rekvizite za plažu, lopte, rekete i mrežice za stoni-tenis. Biblioteka „Gligorije Vozarević” u okviru kampanje „Knjiga kao letnje osveženje”, staviće na raspolaganje deo svog fonda kupačima i ostalim sugrađanima koji uživaju uz knjigu na plaži.

Prvo veliko druženje zakazuje se za 7. jul od 18 sati uz žurku koju prave Bum Animatori.

U realizaciji ove zamisli Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, program će pripremati Galerija „Lazar Vozarević“, Pozorište „Dobrica Milutinović”, Biblioteka „Gligorije Vozarović”, Muzej Srema, Centar za kulturu „Sirmijumart”, Ustanova za negovanje kulture „Srem”, kao i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Ljubitelji filma mogu da očekuju i letnji bioskop, a sprema se poneko iznenađenje i za ljubitelje muzike.

U avgustu se leto “seli” u grad, kada će se održati 20. Međunarodni festival folklora “Srem Folk Fest” i 10. Tamburaški festival “Od begeša do prima” na Žitnom trgu, čuveni Vinski park 24. avgusta u Gradskom parku, a onda se ponovo svi “vraćaju” na plažu, jer će 31. avgusta i 1. septembra biti održana druga OCR trka “Battle for Sirmium”. 

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069