Vesti

Tradicionalno prolećno druženje prvaka i bibliotekara

SREMSKA MITROVICA – Kviz za đake prvake „Au, što je škola zgodna” u organizovaciji Dečjeg odeljenja Biblioteke „Gligorije Vozarović” održan je u amfiteatru Gradskog parka gde su se učenici takmičili u znanju, veštinama i talentima.

Negujući tradicionalno prolećno druženje u formi kviza, zaposleni u našoj gradskoj biblioteci okupili su đake prvih razreda sa teritorije Grada. Kviz je već uobičajeno, bio takmičarskog karaktera, a vodile su ga  bibliotekarke Dečijeg odeljenja Mirjana Delić i Mirjana Jovanović uz saradnju svih bibliotekara i drugih kolega iz te ustanove.

Mirjana Jovanović, bibliotekarka Dečijeg odeljenja navodi da je  ovo je 25. kviz pod ovim nazivom u njihovoj organizaciji. Dodala je: „Ovo je tradicionalni kviz koji obeležava približavanje raspusta i na taj način deca proslave kraj školske godine. Učestvuju prvačići svih osnovnih škola mitrovačke opštine, ove godine nam se, konkretno, odazvalo šest škola i imamo preko 60 učesnika. Cilj ovog našeg druženja jeste da oni razvijaju različite socijalne veštine, radoznalost, i što je najbitnije, da steknu nova prijateljstva.”

Početak juna označava da je kraj školske godine blizu, a ovaj kviz bio je još jedna prilika za đake prvake da pokažu ono što su naučili tokom prvog razreda. Kviz je zabavnog karaktera u kojem deca vrlo rado učestvuju, jačaju takmičarski duh, ali uvek upoznaju i još drugara.

Dečije odeljenje mitrovačke biblioteke poklanja veliku pažnju kulturno-prosvetnom radu sa svojim najmlađim čitaocima. Žiri koji je sve pratio i ocenjivao, činile su Jovanka  Ivanić i Milka Poznanović.

Ovo je jedan od najmasovnijih programa Biblioteke „Gligorije Vozarović”. Đaci prvaci mitrovačkih osnovnih škola takmiče se u rešavanju zadataka, pevanju, recitovanju i likovnom izražavanju. Kviz je prilika da kroz igru i druženje prikažu znanje i veštine stečene u prvom razredu.

Svi koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto po kategorijama dobili su kao nagrade diplome i pohvale.

Pobednici kviza ove godine su učenici OŠ ,,Boško Palkovljević Pinki”.

Najbolji recitatori su:

1. mesto Selena Savićević OŠ „Jovan Popović”

2. mesto Milana Nakaradić OŠ „Sveti Sava”

3. mesto Srefan Slatinac OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”

Najbolji pevači (hor) su:

1. mesto OŠ „Jovan Popović”

2. mesto OŠ „Boško Palkovljević Pinki”

3. mesto OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”

Najbolji likovni radovi :

1. mesto David Doskoči OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”

2. mesto Tedora Puđa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”

3. mesto Sara Miljković OŠ „Boško Palkovljević Pinki”

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218