Vesti

Apel maturantima za bezbedno učešće u saobraćaju

SREMSKA MITROVICA – Iz Policijske uprave, povodom sezone maturskih večeri, upućuju apel maturantima srednjih škola za bezbedno učešće u saobraćaju. Preporučuju im da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile u svojstvu vozača.

Sezona je održavanja maturskih večeri, to je period kada je pojačana konzumacija alkohola, stoga naša regionalna Policijska uprava promovisanjem ispravnog ponašanja u saobraćaju, apeluje na mlade ljude da stvore nov obrazac ponašanja, koji treba da dovede do smanjenja stradanja na putevima.

Srđan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica, uputio je apel maturantima i pre svega im poželeo srećan završetak srednjeg obrazovanja. Kako je istakao: „Želim im da ovaj period zapamte po lepom, da upišu željene fakultete, da ostvare zaposlenje i da im ostane u sećanju po zaljubljivanju. Ovim putem ih pozivam da budu odgovorni prema sebi i prema drugima tokom učestvovanja u saobraćaju, ne samo prilikom proslave maturskih večeri, nego i u narednom periodu, da ne upravljaju vozilom noću, naročito nakon 23:00 h, da ne upravljaju vozilom koje ima više od 80 kW, da ne konzumiraju alkohol ukoliko planiraju da upravljaju vozilom, takođe da za vreme vožnje koriste sigurnosne pojaseve, a da ne upotrebljavaju mobilni telefon.”

Komandir Jeftić još jednom je naglasio da naši veliki maturanti treba da budu odgovorni i prema sebi i prema drugima kao učesnici u saobraćaju. Na teritoriji Republike Srbije u saobraćaju svake godine život izgubi oko 100 mladih ljudi i biva povređeno oko 6.100 mladih lica.

U prethodnom periodu, maturantima je ukazano na stanje bezbednosti mladih i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, u okviru nacionalne kampanje „Na maturu bez automobila”. Ovo je još jedan apel da ne voze kad idu na proslave matura.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314