Vesti

Srebro za mitrovačke folkloraše

VRBAS – Proteklog vikenda održan je 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala u Vrbasu, u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Folklorni ansambl „Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice, stariji uzrast, na ovom takmičenju osvojio je srebrnu medalju sa „Igrama iz Mačve”, u koreografiji Dragana Đorđevića, a pod umetničkim rukovodstvom ansambla Dragane Banovac Seke. Šef orkestra bio je profesor Edi Tajm.

„Na ovom Festivalu nastupili su najbolji dečiji ansambli iz cele Vojvodine, što predstavlja završnu pokrajinsku manifestaciju. Dvadesetak ansambala prikazali su folklorno bogatstvo naših narodnih običaja i tradicije iz svih krajeva Srbije. Deca iz ansambla „Branko Radičević” su zablistala kvalitetnom pesmom i igrom i zasluženo su osvojili srebrno odličje za ovu godinu,” rekao je Dragan Đorđević, koreograf.

Domaćin manifestacije bio je Kulturni centar Vrbasa, a pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Vrbas.

Najava događaja

Current Month

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7140117.0652117.4164