Vesti

Prvo mesto za mitrovački Dom učenika

NOVI SAD – Na 26. Republičkom susretu domova učenika srednjih škola (Domijada 2024) Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica je osvojio prvo mesto u kategoriji dramski prikaz sa predstavom Srednjoškolci trče počasni krug” po motivima komada „Telemanija” Ane Vukajlović.

Susreti su održani u Novom Sadu, 10. i 11. maja u Gradskoj koncertnoj dvorani, a domaćin je bio Dom učenika „Brankovo kolo” Novi Sad. 

U predstavi igraju učenice i učenici: Una Cvetković, Nikola Vujnović, Natalija Stevanović, Nikola Drajić, Bogdana Lazić, Dunja Blagojević, Ana Pavlović i Marjan Brkljač, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca. 

Tekst i režiju potpisuje Stefan Tajbl, rukovodilac domske dramske sekcije je prof. Milanka Mandić, a tehnička podrška učenica Tamara Vejnović.

Predstava „Srednjoškolci trče počasni krug” se plasirala na Republičku domijadu kao prva na pokrajinskim susretima održanim krajem marta u Subotici. 

U Novom Sadu su se takmičili srednjoškolski domovi iz pet regiona Srbije u više kategorija, a u kategoriji dramskog prikaza, Dom učenika srednjih škola Sremska Mitrovica je predstavljao Vojvodinu. 

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

31maj18:0019:00Mašta i snovi

31maj19:0020:00Muzičko veče sa magičnim delima španskih kompozitora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7596117.1109117.4622