Vesti

Održan promotivni dan Soko kampa

SREMSKA MITROVICA – Soko Kamp je održao svoj promotivni dan 12. maja. 2024 godine na maloj plaži u Sremskoj Mitrovici (naseljee Stari Most). Ovde su roditelji i deca imali izvanrednu priliku da se upoznaju sa atmosferom i aktivnostima kampa. Takođe roditelji su imali priliku da se upoznaju i pričaju sa voditeljima kampa i dobiju odgovore na sva pitanja.

„Danas smo imali priliku ugostiti naše sugrađane na Maloj plaži te im pružiti priliku kako roditeljima tako deci da kroz aktivnosti u prirodi i druženje predstavimo svoju ideju Soko kampa. Uprkos promenljivom i oblačnom vremenu, odaziv je doista bio sjajan. Deca i roditelji pokazali su veliko interesovanje za vrednosti kampa, te aktivno i sa radošću učestovali u sportskim i društvenim aktivnostima. Na samom početku smo se upoznali sa decom i roditeljima i kroz razgovor im predstavili aktivnosti kojima se bavim tokom kampovanja. Zaigrali smo neke od poznatih društvenih igara i sportova (ne ljuti se čoveče, šah, fudbal, frizbi, badminton i puštanje zmaja). Nakon toga održali smo interatkivnu radionicu u kome su deca mogli da nauče osnovne kamperske veštine kao što su paljenje logorske vatre i podizanje šatora. Drago mi je da vidim toliko interesovanje i želju za prirodom, verujem da će u budućnosti naša zajednica prepozanti vrednosti Soko kampa, te da će deca imati priliku da rastu u prirodnijem i zdravijem okruženju,” kaže Dario Španović jedan od članova Soko tima.

O Soko kampu

Soko kamp je projekat udruženja građana „Mitrovački Soko” koji je pokrenut na inicijativu nekoliko mladih Mitrovčana. Oni su vođenih iskustvom i željom za pozitivan razvoj i rast dece pokrenuli ovu zelenu ideju koja će ovo leto započeti sa svojim prvim aktivnosti.

„U našem timu imamo tri člana, a njihov primarni posao jeste rad sa decom na  različitim poljima njihovog razvoja. Emilija Major je licencirana fizioterapeutkinja sa dugogodišnjim iskustvom u promovisanju zdravih fizičkih navika i aktivnosti dece kao I pravilnog držanja. Dario Španović je profesor istorije sa 15 godina iskustva kao profesor u školi. Dario poseduje veliku stručnost  u kampovanju, radu sa decom kao i u vođenju dečijih ekskurzija i izleta. Opši cilj našeg tima je podsticanje entuzijazma i interesovanja dece za aktivnosti na otvorenom i u prirodi. Svi živimo u Sremskoj Mitrovici, gde smo se prvo povezali kroz rad u školi i inicijative društveno korisnog rada u zajednici.” kaže Sara Žurovski Sara, fizioterapeut i specijalista za razvoja dece sa višegodišnjih iskustvom u zemlji i inostranstvu.

Svi zainteresovani roditelji mogu saznati više o nama i našem radu na Instagram i Fejsbuk stranici Soko kampa.

Link za Instagram: https://www.instagram.com/mitrovacki.soko/

Link za Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091419990190

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

31maj18:0019:00Mašta i snovi

31maj19:0020:00Muzičko veče sa magičnim delima španskih kompozitora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7596117.1109117.4622