Vesti

Nove klupe povodom Dana komšija u Dekancu

SREMSKA MITROVICA – Povodom Svetskog dana komšija, Centar za edukaciju i projekte Mas donirao je naselju Dekanac tri klupe. Jedna klupa postavljena je u obližnjem vrtiću, dok su dve postavljene u stambenom naselju.

Svetski dan komšija obeležen je i u našem gradu, u naselju Dekanske bašte. Okupili su se kako oni najmlađi, tako i najstariji stanovnici naselja, koji su se kako kažu, obradovali klupama, ali su izašli i da podrže omladinu i zajedno sa svojim komšijama provedu vreme. Pored ostalog, povod za okupljanje bila je i donacija Centra za edukaciju i projekte MAS, a u okviru Ženskog centra, stanovnicima ovog mitrovačkog naselja.

„Ženski centar, koji broji šest udruženja, je uz podršku Centra za edukaciju i projekte MAS, napravio donaciju za naselje Dekanac u vidu tri klupe. Jedna klupa je postavljena u Vrtiću „Maja”, dok su dve postavljene u stambenom naselju. Smatramo da je Dekanac jedno od najlepših naselja u gradu i da je bilo neophodno obezbediti mesto za odmor gde roditelji mogu motriti na svoju decu dok se igraju,” rekla je Dragana Marelj.

Ona je dodala i to da se stanovnici ovog dela grada često okupljaju i druže: „U vremenu u kojem živimo, često se suočavamo sa otuđenjem, te smo smatrali da je ovo pravi način da se svi ponovo zbližimo. Nadamo se da će ove klupe poslužiti kao mesta za toplu i prijateljsku komunikaciju, vraćajući nas na neke stare, dobre vrednosti.” 

Vrednost donacije je 45 hiljada dinara, a iz Ženskog centra najavili su slične akcije i u narednom periodu.

Uz prijateljski razgovor, za muzički deo programa bio je zadužen mitrovački muzičar i kantautor Željko Tomašević.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314