Vesti

Renoviranje zdravstvene stanice u Zasavici I

ZASAVICA I – Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić sa direktorom Doma zdravlja dr Adilom Elhagom i sa predstavnicima lokalne mesne zajednice, posetio je zdravstvenu stanicu u Zasavici I gde su u toku radovi na renoviranju objekta.

Polako se privode kraju radovi na rekonstrukciji zgrade zdravstvene ambulante u Zasavici I, nakon čega će meštani dobiti kvalitetan i funkcionalan objekat. Zasavica danas izgleda mnogo drugačije, mnogo lepše, mnogo zelenije, što i priliči mestu gde se nalazi rezervat prirode, smatra zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

„Kompletno je rekonstruisana zgrada škole sa vrtićem, urađeno je novo moderno igralište u školskom dvorištu i izgrađen je parohijski dom pri crkvi sa salom koja će biti na raspolaganju svim meštanima sela. Radilo se i na ozelenjavanju, prošle godine je u ulici Peke Dapčevića posađeno oko 120 sadnica, a isti broj i ove godine je posađen u Vojvođanskoj ulici. Zdravstvena ambulanta je dugo godina bila u dosta lošem stanju, prilično dotrajala, a zahvaljujući finansijskoj podršci Grada Sremska Mitrovica, radovi na rekonstrukciji zgrade se nalaze u završnoj fazi. Urađena je fasada, zamenjen je krov i stolarija. Srušena je stara nadstrešnica i postavljena nova, a ulaz u zdravstvenu ambulantu je izmešten, odnosno potpuno odvojen od ulaza u školsko dvorište. Ostali su unutrašnji radovi, poput spuštanja plafona i krečenja, tako da se uskoro očekuje završetak radova i opremanje zgrade, te će Zasavica dobiti jednu funkcionalnu zgradu, najpre u funkciji očuvanja zdravlja, a svakako će dodatno doprineti i ulepšavanju centra sela,” rekao je Samardžić.

Vrednost renoviranja je preko 3 miliona dinara sa PDV-om, a prema Samardžićevim rečima radove kompletno finansira Grad Sremska Mitrovica.

Direktor Doma zdravlja dr Adil Elhag rekao je da su uputili molbu gradskoj upravi koja im je izašla u susret i obezbedila sredstva da se zgrada renovira. Kako je dodao: „Zgrada ove ambulante bila je dosta ruinirana i nije bila bezbedna za rad, tako da je prvi put, pre izvesnog vremena zatvorena, a sad smo već pri kraju renoviranja i uskoro treba da sledi otvaranje. Radimo na tome da u Gradu Sremska Mitrovica svaka seoska sredina ima svoju ambulantu i da u njoj bar jednom nedeljno radi lekar opšte medicine. Ova ambulanta čini jednu celinu sa Ravnjem, trenutno se pacijenti raspoređuju u Ravnje ili u Mačvansku Mitrovicu, dok traju radovi.”

Nakon otvaranja ambulanta će raditi kao i pre, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, što je dovoljno da bi se obezbedila primarna zdravstvena zaštita za oko 500 pacijenata, zaključio je dr Elhag.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630