Vesti

Poljoprivrednicima dodatna pomoć za saniranje štete od nevremena

SREMSKA MITROVICA – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je javni poziv za dodelu finansijske pomoći poljoprivrednim proizvođačima, koji su pretrpeli poljsku štetu prouzrokovanu olujnim nevremenom dana 19. jula 2023. godine.

Kako je tim povodom rekla Marina Maksimović, direktorica Agencije, prvi od uslova koji je neophodno ispuniti da bi se ostvarila finansijska pomoć se odnosi na to da je poljoprivrednom proizvođaču utvrđena poljska šteta od strane Radne grupe za procenu poljske štete, koja je formirana prošle godine od strane Gradske uprave za poljoprivredu. Drugi uslov je da je poljoprivrednik vlasnik ili zakupac parcele na kojoj je nastala šteta.

Što se tiče neophodne dokumentacije – uz zahtev dostavlja se fotokopija lične karte, ili očitana lična karta, fotokopija namenskog računa, takođe potrebno je da se dostavi fotokopija o vlasništvu ili ugovor o zakupu. Ukoliko se na Javni poziv javi pravno lice potrebno je da dostavi fotokopiju izvoda od Agencije za privredne registre. Poljoprivredni proizvođači ne moraju da dostavljaju zapisnike o proceni poljske štete koju je utvrdila Komisija prethodne godine, potrebnu dokumentaciju će pribaviti Agencija za ruralni razvoj po službenoj dužnosti, dodala je Maksimović.

Javni poziv je otvoren od 22. aprila i traje do 13. maja, a visina finansijske pomoći iznosi 20.000 dinara. Podnosilac zahteva može da podnese samo jedan zahtev, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu Agencije za ruralni razvoj www.arrsm.rs, kao i u prostorijama Agencije na adresi Svetog Dimitrija 6.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630