Vesti

Predavanje o oralnom zdravlju i prevenciji karijesa

SREMSKA MITROVICA – Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica je, u saradnji sa stomatologom dr Kristinom Vučetić-Crnojakić, organizovao niz predavanja u oblasti promocije oralnog zdravlja. Predavanja i zdravstveno-vaspitne aktivnosti, o važnosti održavanja oralne higijene i značaju očuvanja zdravlja usta i zuba, održana su u OŠ „Dobrosav Radosavljević-Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, Noćaju i Salašu Noćajskom.

Učenici, od prvog do četvrtog razreda, su naučili zašto je važno redovno i pravilno prati zube, hraniti se zdravo i redovno odlaziti na stomatološke preglede. Deca su zainteresovano slušala savete stomatologa i imala puno zanimljivih i maštovitih pitanja na temu oralnog zdravlja. 

Ovim aktivnostima je  obeležen i Svetski dan oralnog zdravlja, koji se svake godine obeležava 20. marta. Tema kampanje u periodu 2024. – 2026. godina širi jednostavnu poruku: „SREĆNA USTA – SREĆNO TELO”. 

U narednom periodu, Zavod za javno zdravlje planira nastavak zdravstveno-vaspitnog rada i u drugim gradskim i seoskim školama, sa ciljem podizanja svesti o važnosti očuvanja kako oralnog tako i celokupnog zdravlja. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042