Vesti

Naša deca među najboljima u Srbiji

SREMSKA MITROVICA – Rezultati likovno-literarnih konkursa povodom Svetske i Nacionalne nedelje promocije dojenja i kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane i Svetskog dana hrane 2023. godine

„MAJČINO MLEKO JE NAJBOLJA HRANA”

Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je likovni i literarni konkurs na temu „MAJČINO MLEKO JE NAJBOLJAHRANA” povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja i Nacionalne nedelje promocijedojenja 2023. godine za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji.

Radovi su pristigli iz 18 okruga širom Srbije (32 predškolske ustanove i 62 osnovne škole, 1 udruženja i 1 likovne radionice). Na konkurs je ukupno pristiglo 208 radova iz cele Srbije, koje je ocenjivao stručni žiri, napravio selekciju i užiizbor radova, a potom odabrao najbolje u svakoj od šest kategorija.

Među nagrađenima je Sofija Plemić, učenica petog razreda osnovne škole „Jovan Popović“ iz Velikih Radinaca, koja je osvojila III mesto u kategoriji likovni radovi od V do VIII razreda.

III MESTO

Sofija Plemić  V/5 razred, OŠ „Jovan Popović” Veliki Radinci,

„VODA JE ŽIVOT, VODA JE HRANA – SAČUVAJMO SVAKU KAP”

Na likovno-literarni konkurs povodom obeležavanja kampanje Oktobar – mesec pravilne ishrane 2023. godine iSvetskog dana hrane, za decu predškolskog i školskog uzrasta, u Institut za javno zdravlje Srbije pristiglo jeoko 400 radova, od toga 385 likovnih, iz 22 okruga širom zemlje. Uokviru svake kategorije stručni žiri izabrao je najbolje radove.

Među nagrađenima su i deca Sremskog okruga: PU„Dečijaradost”, vrtić „Čarolija”, Irig – III mesto u svojoj kategoriji i pohvala za grupni rad predškolske grupe, PU „Poletarac”, vrtić „Kockica 2”.

Likovni radovi

Predškolski uzrast

III mesto: Grupni rad pripremne predškolske grupe, PU „Dečijaradost”, vrtić „Čarolija”, Irig

POHVALA: Grupni rad predškolske grupe, PU „Poletarac”, vrtić „Kockica 2”

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042