Vesti

Ponovo besplatna pripremna nastava za male maturante

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za sve male maturante iz gradskih i seoskih sredina. Zaniteresovani mogu da se prijave do 15. marta popunjavanjem upitnika lično u prostorijama Kancelarije za mlade ili putem interneta.

Besplatna pripremna nastava biće organizovana za polaganje male mature iz srpskog jezika i matematike. Odvijaće se u četiri osnovne škole, dve u gradskoj i dve u seoskoj sredini. Prošle godine bilo je oko 300 učenika koji su prošli kroz ovaj program, a očekuje se da će i ove godine biti veliko interesovanje.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, rekao je da je mala matura važan trenutak u životu svake porodice, a Grad želi da kroz taj proces prođe sa roditeljima i malim maturantima i dodao: „Drugu godinu za redom u Sremskoj Mitrovici Kancelarija za mlade uz podršku Grada organizuje besplatnu pripremnu nastavu za malu maturu. Važno je istaći da na ovaj način želimo svim našim malim maturantima da obezbedimo jednake šanse prilikom upisa u srednju školu, takođe da roditeljima olakšamo jednu bitnu stavku u budžetu. Sve pohvale Kancelariji za mlade, da istaknem da je ovo njihova ideja, mi smo tu samo kao logistička podrška, kao i prošle godine. Podsetiću da Grad omogućava i besplatnu proslavu mature svim maturantima, veliki maturanti imaju i maturantski ples, tako da je ovo još jedno proleće u znaku maturanata u našem gradu. Svi maturantima želim sreću i pozivam ovim putem osnovce da se prijave u što većem broju.”

Prošle godine nastava je organizovana u četiri osnovne škole, u Laćarku u OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, u Mačvanskoj Mitrovici u OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod”, a u gradu u osnovnim školama „Jovan Popović” i „Boško Palkovljević Pinki”, a tako će biti i ove, prema njegovim rečima.

Koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Matić je pozvala sve zainteresovane da se prijave: „Ove godine će ostati isti princip rada kao i prošle godine, jer se pokazao kao dobar. Mi smo sad u prvoj fazi koja se tiče same prijave, to će trajati do 15. marta. Zatim pravimo grupe na osnovu njihovih srednjih ocena, posle toga ćemo organizovati jedan veliki roditeljski sastanak u skupštinskoj sali broj jedan i posle toga kreće nastava. Za početak potrebno je da se prijave putem obrasca. Obrazac se sastoji od osnovnih podataka, a pripremaju se iz oblasti srpski jezik i književnost i matematike. Osim što Kancelarija za mlade služi za promociju ideja mladih, služi i tome da se mladi uče društvenoj odgovornosti, a ovo je pravi primer za to.”

Pripremna nastaava je besplatna za sve učenike osmih razreda sa teritorije Grada. Zainteresovani mogu da se prijave u prostorijama Kancelarije za mlade (Svetog Dimitrija 10), kao i putem linka: https://forms.gle/kyTPvgUu76JV2ic67

Pošto đaci na završnom ispitu rade sve ono što su već učili u školi, zaključila je Matićeva, ovo je prilika da utvrde svoje znanje, ali i da se upoznaju sa drugarima iz drugih škola i stvore nova prijateljstva.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7795117.1309117.4823