Vesti

Novi hidraulični ginekološki stolovi u Domu zdravlja

SREMSKA MITROVICA – Novi ginekološki stolovi, za koje je sredstva opredelio Grad Sremska Mitrovica nabavljeni su i montirani u Dispanzeru za žene. Novi stolovi su hidraulični i prilagodljivi potrebama žena tokom pregleda, a naročito su prilagođeni osobama sa invaliditetom.

Tri ginekološka stola stigla su u Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Sremska Mitrovica, posle više godina, zahvaljujući sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Radi se na tome da se poboljšaju uslovi i da se kvalitet zdravstvene usluge podigne na viši nivo.

Načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić istakao je da Grad, iako nije osnivač, neprestano ulaže u zdravstvenu zaštitu: „Obezbedili smo tri ginekološka stola koja će omogućiti lakše i efikasnije preglede za naše sugrađanke. U prethodnom periodu izdvojili smo sredstva iz budžeta Grada za nabavku digitalnog mamografa za Opštu bolnicu, takođe specijalno vozilo kombi vozilo za potrebe hitne pomoći, u ranijem periodu i automobil za polivalentno patronažu, a pored toga i rashladne vitrine za vakcine. U narednom periodu imamo još niz aktivnosti i investicija, jedna od njih jeste i sanacija, odnosno rekonstrukcija ambulante u Zasavici 1. Grad Sremska Mitrovica trudiće se i dalje da podigne zdravstvenu zaštitu na visok nivo.”

Lokalna samouprava nastavlja sa ulaganjima kako bi obezbedila efikasniju i moderniju zdravstvenu zaštitu svojih sugrađana. Očekuje se nabavka opreme za sve službe, kao i renoviranje nekoliko seoskih ambulanti.

Dr Adil Elhag, direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica kaže: „Cilj nam je da poboljšamo uslove rada u Dispanzeru za žene i da učinimo komfornije ginekološke preglede, koliko je to moguće jer prethodni ginekološki stolovi bili su stari oko 25 godina. Cilj svega toga jeste da povećamo broj preventivnih pregleda žena na karcinom grlića materice koji predstavlja drugi tumor po učestalosti kod žena, odmah iza tumora dojke, a to je tumor koji možemo otkriti u ranoj fazi i tada je izlečenje od 95 do 100%. Dom zdravlja je u organizovanom skriningu za karcinom grlića materice koje obuhvata žene od 25 do 64 godine, ta ciljna populacija biva pozivana od strane dispanzera, takođe žene koje nisu u tom godištu mogu da se jave kod svoga ginekologa, da se pregledaju, to je oportuni skriming dobiće isti tretman i pregled kao u organizovanom skriningu.”

U planu je nabavka još tri ginekološka stola, tako da će, prema njegovim rečima, imati kompletiranu novu opremu, što znači u svih šest ambulanti nove stolove. Planira se još i nabavka 4D ultrazvuka.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7795117.1309117.4823