Vesti

Konkursi u oblasti brige o porodici i populacione politike

SREMSKA MITROVICA – Tekuće mere Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine iz oblasti brige o porodici i populacione politike, kao i mere iz ovih oblasti koje sprovode resorna ministarstva i pokrajinski sekretarijati predstavljene su na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

U toku je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za kupovinu nekretnine, s ciljem unapređenja položaja žena, a prema rečima Olivere Krstanović iz Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine zaposleni u toj upravi nude pomoć građanima da konkurišu.

„Želim da obavestim naše sugrađane da je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku demografiju ravnopravnost polova raspisao dva konkursa, oba konkursa traju do 19. februara. Prvi konkurs je za dodelu bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ono što je važno reći je da postoje dve namene bespovratnih sredstava za koje može da se konkuriše: da se kupi nepokretnost i druga namena je da se unapredi postojeća. Za to postoje određeni zakonski uslovi koji se moraju ispuniti i što se tiče nepokretnosti i što se tiče učesnika. Naš grad i Gradska uprava za socijalnu zaštitu u narednom periodu će biti na raspolaganju građanima putem broja telefona 022/623-788 u periodu od 7:00 h do 15:00 h svakog radnog dana. Kolege će biti zadužene da se javljaju na telefon i građani sve nedoumice koje su vezane za konkurse mogu da reše pozivom na taj broj ili dolaskom u našu upravu,” rekla je Olivera Krstanović.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, prema njenim rečima je raspisao još jedan poziv, Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za kupovinu nekretnine u cilju unapređivanja položaja žena. Obuhvaćene su i porodice koje nemaju treče i četvrto dete, sa ciljem rešavanja stambenog pitanja, za kupovinu ili adaptaciju stambenog prostora. Korisnici konkursa su i samohrane majke i roditelji do 45 godina.

Visina traženih sredstava ne sme biti veća od 1.500.000,00 dinara po prijavi, za konkurs koji se odnosi na porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete, a na konkursu za za kupovinu nekretnine ciljem unapređenja položaja žena visina traženih sredstava može ići do 1.800.000,00 dinara.

Sve prijave se šalju poštom ili lično na adresu:

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNU POLITIKU, DEMOGRAFIJU I RAVNOPRAVNOS POLOVA

Bulevar Mihajla Pupina 16

 21000 Novi Sad

Prijave na konkurs građani šalju direktno Pokrajinskom sekretarijatu, ali se za svaku vrstu pomoći mogu se obratiti zaposelnima u Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu gde će dobiti smernice gde mogu pribaviti potrebnu dokumentaciju. Broj telefona za informacije je: 022/623-788.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

12maj10:0012:00Promotivni dan Soko kampa

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7791117.1305117.4819