Vesti

Zeleni prsten zatvoren prema Velikim Radincima

SREMSKA MITROVICA – Sadnja zelenog pojasa pored puta ka Velikim Radincima privedena je kraju. Projekat ozelenjavanja naše okoline „Velika sadnja – Zeleni prsten” biće nastavljen akcijom u Mačvi.

Završetkom sadnje uz novu saobraćajnicu prema Velikim Radincima zatvoren je ovaj deo zelenog prstena oko našeg grada. Projekat ozelenjavanja okoline „Velika sadnja – Zeleni prsten” doprineće stvaranju ekološki zdravije sredine za život.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica pohvalio je ljude iz Gradskog zelenila što svaki lep dan iskoriste da nešto novo posade i dodao: „Vetrozaštitni pojasevi će ovaj deo grada, kao i čitav naš grad oplemeniti u smislu zaštita životne sredine i kvalitetnijeg vazduha, isto tako i u estetskom smislu i doneti sve one benefite koje drveće donosi našoj životnoj sredini. Završili smo sadnju ka Čalmi, završavamo ka Velikim Radincima, krećemo ka Mačvanskoj Mitrovici. Nastavljamo formiranje našeg zelenog prstena oko Sremske Mitrovice i to je samo još jedna od akcija sadnje koju ćemo imati ove godine, a kako je krenulo i ova godina će u proteći u tom znaku. Sada je na ovoj deonici posađeno 576 sadnica, ukupno će biti posađeno 2000 sadnica.”

Čitava akcija značjana je kao jedna od mera za zaštitu životne sredine. Danas je posađen vetrozaštitni pojas duž nedavno rekonstruisanog puta Sremska Mitrovica – Veliki Radinci.

Nikola Mitrović, rukovodilac Zelenila JKP „Komunalije” objasnio je koje drveće je najbolje u vetrozaštiti: „Biljke koje se sade pretežno su lipa, brest, hrast, to su pretežno trogodišnje i četvorogodišnje biljke i prave vetrozaštitni pojas koji je jako bitan, ne samo radi udara vetra već i radi snežnih nanosa, kao i leti na velikim vrućinama, kada smanjuju temperaturu od tri do četiri stepena. Ovde završavamo, idemo dalje, nastavljamo u mačvanskom delu, to jest od teretnog mosta prema Salašu Noćajskom i to je za ovu turu kraj.”

Formiranje drvoreda doprineće stvaranju ekološki zdravije sredine za život. Pored ekološke svrhe, podsećamo da je ideja zelenog prstena od 2008 sadnica i simbolična, jer je 2008. godine Sremska Mitrovica dobila status Grada.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218