Vesti

Prijavi se za dobrovoljno služenje vojnog roka

SREMSKA MITROVICA – Centar Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs. ili u centru Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica.

Zainteresovana lica sa teritorije nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica, Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu podneti u Centru Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica i u opštinskim kancelarijama koje se nalaze na sledećim adresama:
-Grad Sremska Mitrovica, kancelarije Centra Ministarstva odbrane Trg Svetog Dimitrija br. 8 (zgrada katastra), prvi sprat, rad sa strankama od 07.30–15.30 časova,
-opština Šid, ul. Karađorđeva br. 2, radi sa strankama sredom od 07:30-15.00 časova,
-opština Ruma, ul. Glavna br.172, rad sa strankama od 07.30 – 15.30 časova,
-opština Pećinci, ul. Školska br.7, radi sa strankama sredomod 09.00-14.00 časova,
-opština Irig, ul. Nikole Tesle br. 4, III sprat, soba 7, radi sa strankama utorkom od 09.00-14.00 časova,
-opština Stara Pazova, ul. Ćirila i Metodija broj 18, kancelarija 20-22, rad sa strankama od 7.30 – 15.30 časova,
-opština Inđija ul. Dunavska br. 2, radi sa strankama ponedeljkom, sredom i petkom od 7:30 – 15.30 časova

Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu se podneti i putem elektronske usluge Ministarstva odbrane na portalu eUprava, odnosno putem usluge koju pruža Javno preduzeće Pošta Srbije Beograd na šalterima.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat se upućuje na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije – Sombor, Valjevo ili Leskovac. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042