Vesti

Gradonačelnica darivala prvorođenu bebu u našem gradu

SREMSKA MITROVICA – Mali Gavrilo rođen je 1. januara 2024. i obradovao porodicu Vladisavljević iz Radenkovića. Gradonačelnica Svetlana Milovanović, tradicionalno je darivala prvorođenu bebu sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Prvu mitrovačku bebu na svet je donela Branislava Vladisavljević iz Radenkovića, već 1. januara 2024. u 7 sati i 51 minut. Dečak Gavrilo težine je 3050 grama i visine 49 cm. Gradonačelnica Svetlana Milovanović čestitala je i uručila poklon ocu prvorođene bebe u 2024. godini.

„Grad Sremska Mitrovica postao je još bogatiji za jednog sugrađanina, kao i svake godine lokalna samouprava daruje prvu bebu, novčanim sredstvima u iznosu od 50.000 dinara, poklon paketom u vrednosti 15.000 dinara i auto sedištem. Mi kao grad ulažemo u okviru socijalne politike, pa smo povećali sredstva i u 2024. godini imamo po 50.000 dinara pomoći za novorođenčad čije majke imaju prebivalište na teritoriji Grada. Nalazimo se na jednom od najlepših mesta na svetu, mestu gde se rađaju bebe, u porodilištu. Čestitam roditeljima, a njihovim novim članovima porodice poželela bih što bezbrižnije detinjstvo. Dodala bih i to da će akcija poklanjanja auto sedišta biti nastavljena i u 2024. godini za svako novorođenče,” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Novčana sredstva iz gradske kase su, od ove godine, povećana kao dodatni vid podrške roditeljima. Ona je istakala da se majka i beba osećaju dobro i da veruje, po prvom danu 2024, da će ovo biti jedna dobra i uspešna godina za naš grad.

V.d. direktora mitrovačke Opšte bolnice prim. dr Dragan Malobabić, takođe je čestitao svim roditeljima koji su dobili bebe na početku ove godine i rekao: „Imali smo zadovoljstvo da u ovoj godini već imamo četiri bebe iz Sremske Mitrovice. Tokom 2023. godine u mitrovačkom porodilištu bilo je ukupno 1243 porođaja, rođen je 661 dečak i 586 devojčica. Blizanačkih porođaja bilo je na nivou proseka, oko 15 i u bolnici su rođene, tokom istorije, samo jedne trojke. Prošla godina bila je uspešnija nego 2022, što se tiče porodilišta. Nadam da će biti više porođaja i više mališana ove, nego prethodne godine. Poručio bih svim sugrađankama da je svako vreme najbolje vreme za rađanje, naročito u mlađim godinama, uz bolnički tretman koji majke zaslužuju, a mi kao društvo činimo sve da nas bude više.”

Dodao je i to da ga posebno raduje to što je tokom prošle godine rođeno više beba nego 2022. godine i nada se da će se taj trend rasta nastaviti.

Srećni tata Miroslav Vladisavljević iz Radenkovića kaže da im je ovo prvo dete: „Bilo je veoma uzbudljivo, porođaj je došao iznenada, nismo očekivali, ali sve je prošlo u najboljem redu. Majka, baš kao i beba su dobro, stigao je na svet naš Gavrilo, slavlje je prošlo dobro, zahvaljujem se za poklone Gradu Sremska Mitrovica i na svemu osoblju bolnice. Gavrilo mi je najlepši poklon ne samo za Novu godinu, nego u životu.”

Prva beba u Sremu je rođena 1. januara 2024. u 7 sati i 25 minuta, rodila je majka Milica Aleksandrović, 2001. godište, iz mesta Brestač. Devojčica koju je donela na svet je teška 2690 grama, a visoka 45 cm. Milica Aleksandrović iz Brestača takođe je dobila poklon.

Uredništvo sajta od srca čestita roditeljima i želi što bezbrižnije detinjstvo njihovim novim članovima porodice.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0029(feb 29)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

29feb18:0019:00Promocija knjige „Mileva Marić Ajnštajn, relativno između redova”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8436117.1952117.5468