Vesti

Apel uoči predstojećih praznika

SREMSKA MITROVICA – Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici uoči proslave pravoslavne nove godine, apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače motornih vozila da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Takođe apeluje na građane da ne remete javni red i mir, posebno upotrebom pirotehničkih sredstava koja mogu prouzrokovati povrede, požare i eksplozije.

Apelujemo na vozače da ne voze ukoliko konzumiraju alkohol i da brzinu vožnje prilagode uslovima saobraćaja i stanju puta.

Podsećamo roditelje da je igra sa pirotehnikom opasna i da može izazvati teške povrede i opekotine, a u težim slučajevima i invaliditet.

Zakonom je zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici policije obavljaće pojačane kontrole saobraćaja i pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti, u cilju bezbednosti i sigurnosti građana. 

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0029(feb 29)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

29feb18:0019:00Promocija knjige „Mileva Marić Ajnštajn, relativno između redova”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8436117.1952117.5468