Vesti

Ambasadori zemalja Evropske unije u carskom gradu

SREMSKA MITROVICA – Visoka diplomatska delegacija na čelu sa ambasadorom Delegacije Evropske unije, njegovom ekselencijom Emanueleom Žiofrenom, koju je činilo 20 ambasadora zemalja Evropske unije, posetila je Sremsku Mitrovicu, arheološki lokalitet „Carska palata”.

Delegaciju je dočekala ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Nakon što je pozdravila prisutne, gradonačelnica Milovanović ih je upoznala sa projektnim aktivnostima Grada, koje se finansiraju iz sredstava Evropske unije.

Poseban akcenat bio je na prezentaciji dosadašnjih aktivnosti na projektu „Doživite rimsko nasleđe na Drini i Savi” koji se realizije kroz program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, a koji se finansira iz sredstava EU. Do sada izvedene aktivnosti na projektu prezentovala je menadžer projekta i viši konzervator Dušanka Stanković, nakon čega su ambasadori obišli lokalitet „Carska palata” u pratnji vodiča Tatjane Jesretić.

Projekat „Doživite rimsko nasleđe na Drini i Savi” realizuje Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, sa partnerima – Arheološki muzej u Skelanima, Turistička organizacija Opštine Srebrenica i Centar za održivi razvoj i demokratiju iz Beograda.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042