Vesti

Uspeh Mitrovice i Mitrovčana u svetu vina

SREMSKA MITROVICA – Renomirani internet portal posvećen vinima, vino.rs, tradicionalno pred kraj godine pravi godišnji presek dešavanja na vinskoj sceni Srbije iz ugla redakcije ovog vinskog portala u koji su uključeni i rezultati velike ankete među vinskim profesionalcima. U tom „vinskom” preseku našli su se i događaji i ličnosti iz našeg grada.

Za vinsku ličnost godine portal vino.rs proglasio je Ramazija Inaišvilija, mitrovačkog vinara poreklom iz Gruzije, jednog od članova organizacionog odbora mitrovačkog Gastro vinskog festivala „Vinski park”. Takođe, prema oceni ovog portala, i festival „Vinski park”, koji iz godine u godinu beleži sve veću posećenost i okuplja sve veći broj vinarija, visoko je rangiran među najboljim vinskim manifestacijama u Srbiji.

Ramazi Inaišvili deo je tima iza kog stoji uspeh vinarije „Erdevik” i „Chichateu” iz Šišatovca, a kako sam voli da kaže – timski rad je zaslužan za proizvodnju kvalitetnog vina i njegovog plasmana na tržište, a zahvaljujući svom trudu i zalaganju postao je prepoznatljivo lice tog tima. Uspeo je da fokus vinskih zbivanja na Fruškoj gori pomeri na zapadne obronke naše omiljene planine, šireći ih dalje, dokazujići da za kvalitetno vino ne postoje granice.

Posvećenost je recept za uspeh, a u slučaju Ramazija posvećenosti ne manjka, jer nije ni malo lako napraviti vino koje će osvojiti tržište i njime dominirati.

Pored entuzijazma i želje, Ramazi je pokazao trud i prisutnost na tržištu, rad „na terenu”, izuzetan marketing, a uz znanje koje poseduje konstantno se edukuje, jer put od vinograda do finalnog proizvoda zahteva proces, a konkurencija je velika. Toj konkurenciji „usprotivila” su se sremska vina, koja se danas nalaze u prodaji širom sveta i veoma su voljena, zato čestitamo organizatorima „Vinskog parka” i Ramaziju Inaišviliju na postignutom uspehu.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124