Vesti

Ulaganja i radovi u MZ Martinci

MARTINCI – U mitrovačkom selu Martinci realizovani u brojni projekti, a radovi na uređenju ovog sela ne jenjavaju. Trenutno se radi na sanaciji fasade Mesne zajednice i Doma kulture, a spomenik palim borcima u mestu je potpuno rekonstruisan. Gradi se dečje igralište, a prostor je oplemenjen novim mladicama drveća i mobilijarom, kako bi se dobio prijatan parkovski prostor. 

Nedavno su završeni radovi na martinačkoj školi. Zamenjen je krov, postavljena nova fasada, fiskulturna sala je dobila novu podlogu, uređeni su mokri čvorovi, a uvodi se grejanje na gas. Radovi na fasadi su izvršeni zahvaljujući Gradu, dok je krov zamenjen sredstvima Pokrajinske vlade. Osim fasade sređeni je odžak i ograda oko škole.

Predsednik Saveta MZ Martinci, Miloš Jovelić, ističe da je mnogo toga urađeno u 2023. godini i na tome se neće stati. Prema Jovelićevim rečima, u Vojvođanskoj ulici je izvršeno čišćenje kanala, a zamenjene su dotrajale ćuprije. U Cvetnoj i u Krajiškoj ulici uradiće se oko deonica novog asfalta. Nov put biće urađen i na prilazu seoskom groblju, a na kapeli će se uraditi nastrešnica. 

Uređeno je i 3,5 km atarskih puteva, dok je 8 km istarupirano, a radovi će se nastaviti na proleće, dodao je Jovelić i istakao da su stanovnici Martinaca zahvalni lokalnoj samoupravi na investicijama i da se svi raduju realizaciji novih projekata. 

Jovelić navodi da je za kraj jedne uspešne godine Mesna zajednica Martinci obezbedila ć novogodišnje iznenađenje za najmlađe stanovnike ovog vrednog sela.

Najava događaja

13jun19:0020:00Promocija knjige „Ždral”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7160117.0672117.4184