Vesti

Učenik „Pinkijeve” škole Uroš Stojšić, dobitnik specijalne prve nagrade „Talenti”

SREMSKA MITROVICA – Među nagrađenim najuspešnijim darovitim učenicima i njihovim mentorima koji su u školskoj 2022/2023 godini postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu je Uroš Stojšić i njegova nastavnica Biljana Gavrilović iz Osnovne škole Boško Palkovljević Pinki”.

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i ove godine dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, koji su osvojili prvo mesto na republičkom ili međunarodnom takmičenju (koje je održano u inostranstvu) u oblasti nauke, tehnike, umetnosti, kao i specijalnu nagradu za ostvarena prva mesta iz više oblasti.

Direktor škole, Igor Došen čestitao je i pohvalio nagrađene: „Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” ponosna je na sve učenike koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima Uroš Stojšić je prvi među jednakima i nagrada koju je dobio priznanje Talenti 2023 je ponos naše škole i s druge strane podsticaj i za ostale učenike i nastavnike da idu njihovim koracima. Čestitamo nastavnici Biljani Gavrilović i našem talentovanom učeniku Urošu Stojšiću. Ovo je značajno priznanje za školu i potvrda izvrsnosti naše škole i razvoju talenata u našoj ustanovi.”

Ove godine je sedmoro darovite dece dobilo specijalne diplome sa novčanim nagradama, njih 86 dobilo je diplome s novčanim nagradama, a nagrađena su i tri hora i jedan školski orkestar. Diplome i novčane nagrade dobilo je 85 mentora, a dodeljene su i pohvale za 320 učenika.

Uroš Stojšić učenik VII razreda OŠ „Boško Palkovljević Pinki” kaže: „Dobio sam nagradu „Talenti Vojvodine 2023” zato što sam ranije ove godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju Šta znaš o saobraćaja pod pokroviteljstvom mentora Biljane Gavrilović. Pored toga osvojio sam drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i treće mesto na okružnom takmičenju iz matematike. Volim da se takmičim, ova nagrada mi mnogo znači i motiviše me da nastavim dalje.”

Ova prestižna nagrada zaslužena je iz oblasti tehnike, kako dodaje on, počeli su sa pripremama još u novembru prethodne godine za takmičenje koje je bilo u aprilu. Inače, „Pinkijeva” škola je poznata po uspesima i trenutno broji 596 učenika.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7791117.1305117.4819