Vesti

Pri kraju isplata bespovratne novčane pomoći poljoprivrednicima

SREMSKA MITROVICA – Isplata novčane pomoći poljoprivrednicima za štetu nastalu kao posledica elementarne nepogode odvija se prema planu i sada je pri kraju. Sredstva koja se isplaćuju kao bespovratna pomoć obezbeđena su od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija Republike Srbije.

Pomoć od ministarstava zemljoradnicima koji su pretrpeli štetu usled olujnog nevremena koje je zadesilo teritoriju Grada Sremska Mitrovica 19. jula stiže preko Gradske uprave za poljoprivredu Grada Sremska Mitrovica. Na prethodno raspisan Javni poziv koji je trajao osam dana odazvalo 840 poljoprivrednih proizvođača.

Vladimir Nastović, načelnik Gradske uprave za poljoprivredu, saopštio je: „Sada smo u završnoj fazi dodele tih sredstava. Isplatili smo gotovo sve, ostali su samo oni poljoprivrednici koji imaju ovde zemlju, ali ne žive na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Svi oni koji su prijavili štetu, uzrokovanu olujnim nevremenom u toku leta, gde je komisija konstatovala da je šteta postojala, dobili su novčanu pomoć. Odobrena su sredstva u iznosu od 37.000 dinara po podnetom zahtevu. Nadamo se da će poljoprivrednici ta sredstva upotrebiti na najbolji mogući način, a jedan deo neka usmere na osiguranje svojih useva za narednu godinu. Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede odvojili su određena sredstva, dodelili i zadužili lokalne samouprave da ih usmere ka svojim poljoprivrednim proizvođačima na najbolji mogući način. Mi smo to ovako odredili, nadam se da će im to biti značajno i da će ih pravilno iskoristiti.”

Preporuka poljoprivrednim proizvođačima da je osiguraju svoje useve, a ako ovakav ili sličan vid pomoći može da bude isplaćen uvek je dobrodošao.

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7279117.0791117.4303