Vesti

Predavanje i poklon zaštitni ramovi za traktore

SREMSKA MITROVICA – Predavanje o bezbednosti saobraćaja za poljoprivrednike održano je u sedištu kompanije „Kite” doo. Organizovali su ga Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica, a kompanija „Kite” im je tom prilikom poklonila zaštitne ramove za stare tipove traktora.

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovodi niz aktivnosti koje su usmerenih ka unapređenju bezbednosti saobraćaja. Tokom predavanja poljoprivrednici su mogli da čuju važne informacije i korisne savete u vezi sa bezbednim i odgovornim upravljanjem poljoprivrednim mašinama, ali i da se, kroz praktične primere i nizom statističkih podataka, upoznaju sa posledicama neadekvatnog ponašanja u saobraćaju.

Jasna Poznananović, načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcije poslove istakla je tom prilikom: „Kompanija „Kite” doo kao zastupnik Džon Dira, koja je i društveno odgovorna kompanija u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica sprovela je edukaciju poljoprivrednika u cilju poboljšanja uslova i unapređenja bezbednosti saobraćaja. Jako je važno da istaknem da se najveći broj nesreća u poljoprivrednoj proizvodnji, kada su učesnici poljoprivrednici, odnosi uglavnom na prevrtanje njihovih prevoznih sredstava, a koja se voze bez zaštitnih ramova, odnosno kabina. Iz tog razloga je ova kompanija rešila da učestvuje u akciji dodele besplatnih zaštitnih ramova koja će biti opredeljena Gradu Sremska Mitrovica i dalje poljoprivrednim proizvođačima.”    

U ime Kompanije „Kite” doo, Đorđe Mišković izvršni direktor zahvalio se Gradu Sremska Mitrovica, Ministarstvu utrašnjih poslove i Agencija za bezbednost saobraćaja na inicijativi za održavanje tribine. Akcenat u ovoj firmi stavljaju, ne samo na prodaju nego i na edukaciju poljoprivrednika.

„Osim što prodajemo traktore i druge poljoprivredne mašine, na ovaj način želimo da pokažemo svoju društvena odgovornost, prema korisnicima i široj društvenoj zajednici. Kao gest dobre volje odlučili smo da poklonimo četiri zaštitna rama za starije generacije traktora da se mogu montirati. Nove generacije mašina prate savremena rešenja i u konstrukciju kabina su uključene sve vrste bezbednosti koje treba da zaštite mašinu i rukovaoca u slučaju prevrtanja ili udesa na putu. Tokom predavanja videli su saobraćajne udese i druge vrste povreda kao što su padovi sa traktora, prevrtanje, nestručni prilaz traktoru ili drugim pomoćnim mašinama, gde postoje oštrice i prenos koji može biti poguban,” rekao je Mišković.

Zajednička reč svih prikazanih slajdova i segmenata je preventiva, stoga će se u nekoliko navrata godišnje pojavljivati u mesnim zajednicama i u klubovima poljoprivrednika kako bi, dodaje Mišković, došlo toga da se jednog dana statistiku saobraćajnih nezgoda svede na minimum.

Profesor Mirko Simikić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada održao je predavanje praćeno prezentacijom nastalom istraživanjem o nemilim događajima na našim putevima, gde su poljoprivredne mašine, ne samo uzročnik, kako je istakao, nego i učesnik u saobraćajnim nesrećama i izazivači drugih problema na putevima.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630