Vesti

Pomoć za oštećene u nevremenu čiji objekti nisu kategorizovani

SREMSKA MITROVICA – Građanima koji su pretrpeli štetu u vremenskim nepogodama u julu ove godine, a čiji objekti nisu kategorizovani po prethodnom javnom pozivu, upućena  je državna pomoć. U Gradskoj upravi za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove uručeni su im zapisnici o dodeli građevinskog materijala.

Svi sugrađani, čak i oni čiji objekti nisu kategorizovani od strane Komisije za procenu štete i Ministarstva za javna ulaganja dobijaju pomoć od države. U Gradskoj kući danas su uručeni zapisnici o dodeli građevinskog materijala građanima koji su pretrpeli štetu u toku julskog nevremena.

Jasna Poznanović načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove pojasnila je ko ima pravo na ovaj vid pomoći: „Za 26 porodica iz Sremske Mitrovice čiji oštećeni objekti nisu kategorizovani u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije, dobiće takođe pomoć, umesto finansijske pomoći biće im uručen građevinski materijal. Uručeni su zapisnici koji opisuju vrstu i količinu materijala, kao i vreme i mesto preuzimanja. Od ponedeljka do srede, građani mogu preuzeti materijal isključivo uz ove zapisnike. Grad je preko Ministarstva za javna ulaganja i Direkcije za robne rezerve obezbedio građevinski materijal, koji se trenutno nalazi u mašinskoj bazi JKP „Vodovod”. Nakon današnjeg potpisivanja zapisnika, građani materijal mogu da preuzmu već u ponedeljak.”

Propisana nadoknada štete kao takva ne postoji, već državna pomoć koja je bila u vidu bespovratnih sredstava, a sada je u vidu građevinskog materijala, namenjenog obnovi oštećenih stambenih objekata.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124