Vesti

Pokloni malim pacijentima Dečijeg odeljenja

SREMSKA MITROVICA – Učenici mitrovačke Gimnazije sa svojim veroučiteljem Stefanom Nedićem, doneli su najmlađim pacijentima koji se leče u mitrovačkoj bolnici, Božićne darove – paketiće sa slatkišima, bojanke i slikovnice. Za 20-tak mališana gimnazijalci su napravili poklone i podelili malim pacijentima u Dečijem i odeljenjima Dečije hirurgije i ORL.

„Božićnim darovima pokazujemo onu najvažniju stranu božićnog posta, a to je duhovna strana i radost darivanja. U središnjem delu između detinjaca, materica, Svetog Nikole i praznika otaca i kao kruna svih porodičnih praznika Božić, obećavamo da nikada nećemo prestati da činimo dobra dela, da se radujemo životu i darovima koje sa sobom nosi Hristos, da u našim dušama stanuje radovanje i  zahvalnost za sve ono što imamo“- rekao je prilikom današnje  posete veroučitelj Stefan Nedić i  tom prilikom zahvalio menadžmentu bolnice na prilici na učine još jedno dobro delo. Veroučitelj je još dodao da deca imaju potrebu da daruju, da svaki dan na časovima o tome govore, ali da nije dovoljno govoriti – potrebno je takav čin i pokazati, kao što su to učinili danas, jer vera podstiče i potebuje dela.

Učenici Gimnazije nisu krili svoje zadovoljstvo što su mogli da budu deo dobročinstva i poželeli mališanima brzo ozdravljenje.

Na poseti, koja je tradicionalna, zahvalio je načelnik Dečijeg odeljenja dr Nenad Golubović

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0029(feb 29)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

29feb18:0019:00Promocija knjige „Mileva Marić Ajnštajn, relativno između redova”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8436117.1952117.5468