Vesti

Otvorena Zimzovica

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica ove godine organizuje prazničnu manifestaciju pod nazivom Zimzovica. Manifestaciju je otvorila mala gradonačelnica Aleksandra Ovšek. Programske aktivnosti koncipirane su tako da obiluju sadržajima namenjenim deci različitog uzrasta, ali i odraslima. Pokrovitelj novogodišnje manifestacije je Grad Sremska Mitrovica, a za organizaciju su zadužene mitrovačke ustanove kulture.

Zimzovica je počela otvaranjem klizališta na Trgu Ćire Milekića, kao i otvaranjem prazničnog marketa malih proizvođača i zanatlija u Gradskom parku. Otvaranju je prisustvovao veliki broj Mitrovčana, kao i gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima, i mala gradonačelnica Aleksandra Ovšek i njeni drugari. Građane i turiste koji dolaze u naš grad očekuje sjajna zabava i novine kao što je klizalište i ledeni tobogan kakva samo dva postoje u Srbiji i pored toga u ponudi je dosta proizvoda, hrane, pića, suvenira.

Aleksandra Ovšek, naša osmogodišnja mala gradonačelnica Sremske Mitrovice svečano je otvorila Zimzovicu: „Meni se Zimzovica jako dopada, i samo ime mi se dosta dopada. Jako mi je drago što sam mogla da otvorim klizalište, nisam još klizala ali dosta dugo vozim rolere, pa ću probati i da se klizam. Cela Zimzovica je ogromno klizalište i tobogan je jako lep.”

Reč je o manifestaciji koja upotpunjuje praznično i novogodišnje raspoloženje i kojom se promovišu neuobičajene aktivnosti i veštine, kao i kulturne, umetničke i turističke vrednosti. Magični trg postao je Zimzovica, naziv ove manifestacije nastao je kao spoj reči zima i Mitrovica, želeći da se na taj način na jedan veseo i šaljiv ton nastavi proslava praznika u Sremskoj Mitrovici uz geografsku prepoznatljivost.

Dušan Drča, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica kaže da su osmislili različite sadržaje tokom raspusta za najmlađe sugrađane, ali i one starije: „Mislim da je sjajan način da ovu godinu završimo ovako spektakularno, tokom cele godine dosta smo novih i vrlo značajnih stvari uradili za grad i za razvoj turističkog potencijala Sremske Mitrovice. Tokom leta imali smo bioskop na otvorenom, posle toga trku, naravno gradska plaža je bila više nego odlično sređena, evo završavamo godinu spektakularno sa novim imenom, imali smo uvod u ovu manifestaciju gde su građani birali ime, tako da za nekoliko trenutaka Sremska Mitrovica prelazi u Zimzovicu. Deca i odrasli da mogu uživaju, tokom spremanja Zimzovice poradili smo na nekim detaljima pre svega smo se vodili bezbednošću, dakle sigurno je sve bezbedno. Danas imamo besplatno klizanje i besplatno spuštanje niz tobogan, a verovatno će biti besplatno i za sam doček Nove godine od 20 sati, pa do daleko u noć za sve mališane, naravno i za nas odrasle i mi možemo da se klizamo i spuštamo toboganom.”

Cena ulaznica je 250 dinara sat i po vremena klizanja, a 100 dinara je 15 minuta spuštanja niz tobogan. Otvaranje je upriličeno pred sam završetak polugodišta, što je i kalendarski početak zime, početak raspusta, kada je prema Drčinim rečima počela i naša Zimzovica.

Prodajni deo trajaće sasvim sigurno do 8. januara, najavljuje direktor Turističke organizacije, a samo klizalište i tobogan u zavisnosti od vremenskih uslova, ako nas posluži hladnije vreme biće što duže na našem gradskom trgu.

Klizalište, ledeni tobogan, kao i Novogodišnja ulica u Gradskom parku, očekuju naše sugrađane i goste iz drugih mesta. Radno vreme je od 10 do 22 sata, a za Novu godinu nešto duže, verovatno da jedan sat posle ponoći.

Gradska uprava za kulturu i sport pripremila je brojne aktivnosti, u duhu novogodišnjih i božićnih praznika. Pripremili su u narednih sedam dana dosta dodatnih sadržaja, biće upriličeni nastupi horova, DJ jedno umetničko klizanje i iz dana u dan biće za svakoga po nešto.

Tako je, od danas Sremska Mitrovica postala Sremska Zimzovica.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

10maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

12maj10:0012:00Promotivni dan Soko kampa

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7791117.1305117.4819