Vesti

Održana tribina „Ostavi trag”

SREMSKA MITROVICA – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Gradskoj kući održana je tribina „Ostavi trag“ u organizaciji Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Udruženja bubrežnih invalida Grada Sremska Mitrovica i Udruženja transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa „Zajedno za novi život”.

Cilj održavanja ove tribine je da se široj javnosti približi značaj dodatnog angažovanja svih relevantnih činilaca u društvu koji mogu da utiču na poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom, s obzirom da je ovo jedna od najosetljivijih grupa koja se svakodnevno suočava sa brojnim problemima, rekla je Slađana Mirčeta, zamenica načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Na tribini je bilo reči o svim izazovima sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom iz grupe pacijenata koji u transplantirani ili čekaju transplantaciju organa, o prevenciji i terapijskim protokolima, kao i o savremenim načinima sprovođenja zdravstvene nege.

Prisutnima su se obratili potkupovnik doc. dr goran Rondović, koordinator za transplataciju organa sa VMA, dr Milan Avakumović, zamenik direktora Sektora za medicinsko veštačenje fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, pukovnik doc. dr Neven Vavić, načelnik Klinike za nefrologiju VMA, Danica Lukić, zamenica direktora Sektora za ostvarivanje zdravstvene zaštite u inostranstvu i Violeta Srbljanin, zamenica predsednika Udruženja bubrežnih invalida Grada Sremska Mitrovica.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana, sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630